spital buna vestire oftalmologie

Dacă unul dintre corpurile clădirii a fost reabilitat, cel în care a funcționat Secția de Oftalmologie pare desprins dintr-un film de groază. În urmă cu două luni, constructorul a decis să demonteze acoperișul, iar în prezent imobilul se degradează de la o zi la alta, din cauza intemperiilor.

Cunoscută sub numele de „Fosta Maternitate”, de pe strada Buna Vestire, situată în centrul Ploieștiului, clădirea în care a funcționat Secția Oftalmologia până în 2014 se degradează de la o zi la alta. Din decembrie 2015, spun angajații spitalului, nu au mai văzut picior de muncitor pe acolo.

„Nu vă aventurați să intrați în clădire că se dărâmă pe dumneavoastră”, ne-au spus câțiva angajați ai spitalului, dar și cei care treceau către corpul nou al clădirii. Oricum ușile erau astăzi ferecate. Din stradă, imaginea este una din filmele horror. Clădirea avea geamurile sparte, iar printre grinzile unde ar fi trebuit să fie acoperișul se vedea cerul.

În urmă cu două luni, acoperișul a fost demontat, în speranța că va fi refăcut. Numai că, a venit iarna. În weekend-ul trecut a nins  Iar toată zăpada s-a așternut pe grinzile rămase ale clădirii, singurele elemente care atestă faptul că această clădire a avut un acoperiș.

„Am prevăzut pentru anul acesta suma de 12 miliarde de lei vechi pentru finalizarea lucrărilor. Acoperișul figurează în nota suplimentară la lucrările de reabilitare a clădirii”, ne-a declarat Bogdan Toader, președintele interimar al CJ Prahova.

Primele lucrările de reabilitare a secției exterioare a Spitalului Județean de pe Buna Vestire au început în 2009 și au vizat Secția de Psihiatrie. Lucrările la Secția de Oftalmologie au demarat în 2013, iar costurile, potrivit anunțului de la acea dată, acoperite integral din bugetul Consiliului Județean Prahova, se cifrau la 2,4 milioane de lei. Numai că de atunci până în prezent au existat numeroase probleme, în sensul că primul constructor a anunțat că nu va mai putea continua lucrările. Bineînțeles a avut loc o nouă licitație, contestată la Consiliul Național de Soluționare a Cotenstațiilor, mult timp pierzându-se pe aceste probleme strict de legalitate.

Clădirea din strada Buna Vestire din Ploieşti datează din anul 1923, iar imobilul Secției de Oftalmologie a fost ridicat după 1977, păstrându-se arhitectura corpului de clădire din apropiere. Proprietarul clădirii, Consiliul Județean Prahova, a considerat că se impune reabilitare, pe motiv că acest imobil era inclus pe lista imobilelor afectate de seisme. Între timp, intemperiile și-au pus însă amprenta pe ceea ce a fost, pe vremuri, clădirea în care funcționa Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean Ploiești.

Imaginile nu mai au nevoie de niciun comentariu: