consiliul local Ploiesti

Pentru prima dată de când numele consilierului local George Pană (ALDE) este vehiculat ca o posibilă nominalizare la funcția de viceprimar al Ploieștiului, acesta a avut și o declarație oficială pe această temă.

 

Săptămâna trecută, ALDE Prahova s-a reunit pe tema legată de decizia de încetare a mandatului de primar interimar al lui Iulian Teodorescu, dar și de pierdere a mandatului de viceprimar al Ploieștiul. Ședința a fost una destul de lungă, iar la scurt timp după întâlnire, pe pagina de Facebook a vicepreședintelui fondator ALDE, Cătălin Beciu, a apărut un comentariu prinvind decizia luată.

Citește și: ALDE bate palma cu PSD pentru numirea unui viceprimar la Ploieşti

„Astăzi am avut şedinţa birourilor reunite ale organizaţiilor ALDE Prahova şi Ploieşti. La mustaţă, cu scorul de 46 la 7, organizaţiile au hotărât să ajutăm Ploieştiul, prin deblocarea activităţii primăriei şi acceptarea propunerii PSD pentru numirea unui viceprimar ALDE. George Pana este foarte potrivit pentru această misiune”, a fost postarea de pe Facebook a vicepreședintelui fondator Cătălin Beciu.

 

Astăzi, co-președintele ALDE Prahova, George Pană, a dat prima declarație pe această temă.

„Dacă voi fi propus, iar colegii din Consiliul Local mă vor vota, voi accepta să ocup funcția de viceprimar”, a susținut George Pană, consilier local.

Citește și: Teodorescu nu mai este primar interimar al Ploieştiului

Anul trecut, cu 19 voturi pentru, mandatul de viceprimar al lui Teodorescu a încetat. La scurt timp, acesta a depus la registratura Consiliului Local o cerere, în cadrul procedurii prealabile, prin care a solicitat revocarea hotărârii Consiliului Local prin care i-a încetat mandatul de viceprimar.

Citește și: Teodorescu contestă hotătârea prin care i-a încetat mandatul de viceprimar

În momentul în care lui Teodorescu i-a încetat mandatul de viceprimar, inclusiv atribuțiile de primar, a încetat mandatul de viceprimar și al consilierului PSD Iolanda Băzăvan. Problema este că, la ultimele două ședințe de anul trecut, proiectul de numire a doi viceprimari la Ploiești nu a trecut. Prima dată pentru lipsă de cvorum, iar a doua oară a fost retras chiar de inițiator.

Vineri, pe 29 ianuarie, la Ploiești ar urma să aibă loc o nouă ședință a Consiliului Local, iar proiectul ar urma să fie repus pe ordinea de zi.