deszapezire ploiesti

Nu s-a intervenit pentru deszăpezirea străzii? Ai probleme cu zăpada de pe domeniul public? Pentru toate aceste situații există o instituție unde poți depune reclamație.

 

Puțini știu că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, în baza unei reclamații privind activitatea de deszăpezire, în limita permisă de lege, poate sancționa pe cei care nu s-au preocupat de aceste probleme.

„În acest caz este vorba despre contracte încheiate de către primării, iar dacă sesizările se referă la nerespectarea acestor contracte, noi puteam să soluționăm, în limita legii, aceste reclamații, având în vedere că instituția se ocupă la protecția cetățenilor”, a declarat Corneliu Buzu, pentru observatorulph.ro.

În cazul în care persoanele ajung la spital, cu fracturi la mâini și picioare, după ce au alunecat pe gheață pe domeniul public, pot da în judecată primăria. La instanță, victima trebuie să depună certificatul medico-legal din care să reiasă că afecțiunea a survenit ca urmare a unui traumatism provocat prin cădere.

 

La București s-a mers mult mai departe. În urma sesizarilor și a reclamatiilor primite, precum și a sesizărilor prezentate de mass-media cu privire la deszăpezirea necorespunzătoare din Municipiul București, Directia Generală de Control si Supraveghere a Pietei a avut o întâlnire cu reprezentanții primăriilor de sector, precum și cu cei ai Primăriei Municipiului București, la sediul ANPC. În acest sens, au fost transmise invitații de participare tuturor primăriilor de sector și a Municipiului București.