Senatorul Andrei Volosevici a ieșit astăzi într-o conferință de presă abordând situația proiectelor cu finanțare europeană. Printre problemele constatate de specialiști se numără și construcția pasajului de la Gara de Vest, peste liniile CFR, în valoare de 46 de milioane de lei.

"Am verificat informația publicată de presa locală (n.r. observatorulph.ro a publicat articolul PROBLEME LA PASAJUL DE LA VEST: GRINZILE NU SUNT CELE DIN PROIECTUL TEHNIC) și aceasta este reală. Practic, proiectul pentru care s-a licitat nu s-a respectat, grinzile fiind montate diferit. Din acest motiv, există o informare din  partea proiectantului transmisă Primăriei Ploiești prin care acesta susține că își asumă lucrarea și nici nu va semna recepția. Pe românește, podul poate să pice!" a declarat senatorul Volosevici. 

Acesta susține că va fi depus un proiect al grupului de consilieri liberali prin care se va cere un audit extern. "Vrem să știm exact cine și unde a greșit, iar vinovații să plătească" a fost mesajul candidatului PNL la Primăria Ploiești.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.