Autoritățile din Ploiești nu doar că au probleme din cauza incompetenței unor șefi sau funcționari, ci mai au parte și de ghinioane. Recent, lucrările pe fonduri europene de la Parcul Municipal Vest au fost blocate de un cioban, care deține o stână aflată în vecinătatea zonei.  

 

Pentru că pe lângă proprietatea sa – legală sau ilegală, asta rămâne de aflat – va trece o parte din infrastructura parcului, ciobanul a pus pretenții. Astfel, el a cerut să i se facă gratuit canalizarea și chiar un cămin de apă. Dacă pretențiile nu i se satisfac, personajul nu vrea să-și dea acceptul pentru lucrări, a declarat pentru max-media.ro primarul interimar, Cristian Ganea.

Edilul analizează și varianta exproprierii, dar la buget sunt puțini bani.

 

În plus, autoritățile au constatat că stâna respectivă deține mai mulți câini ciobănești și au ajuns la concluzia că vor trebui să facă gard, astfel încât animalele să nu atace vizitatorii Parcului Municipal Vest.

Stâna, aflată între liniile CFR și centura DN1 Ploiești Vest, a fost ridicată prin anii 90′, ba chiar a apărut și o clădire acolo. 

Parcul Municipal Vest este realizat de asocierea reprezentată de societățile SC CONSTRUCTII ERBASU SA – SC PEPINIERA DE VAL D’YERRES DEUX SRL – SC DRUFEC CONS CF SRL, care a câștigat licitația cu o ofertă de 49.370.346 lei, fără TVA. Execuția prevede nu doar o zonă de agrement, întinsă pe 54 de hectare, dar și un Centru de Afaceri.

Parcul trebuie să conțină piste pentru ciclism, un lac de agrement, locuri de odihnă, locuri pentru picnic, mese de șah, terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, platforme pentru acrobații-biciclete, platforme pentru acrobații role, fântâni arteziene și o seră închisă. Proiectul precvede și amenajarea unui patinoar, a mai multor elemente decorative, cum ar fi o moară de apă cu scrânciob, stâncărie artificială amplasată la intersecția aleilor și multe amenajări conexe. Dintre acestea, menționăm alei carosabile, parcări pentru autoturisme, instalații de irigat, rețele de apă și hidranți, rețea de alimentare cu apă pentru lacul artidicial care se va amenaja, clădire administrativă, grupuri sanitare, rețele de canalizare, microstații de epurare, rețele electrice exterioare și o serie de elemente de mobilier urban, cum ar fi panouri de informare, stâlpi indicatori, suporți pentru biciclete și 100 de coșuri de gunoi.

Lucrările sunt deja întârziate, iar dacă nu se finalizează până la 30 iunie 2016, toți banii vor fi dați înapoi Uniunii Europene.
sursa: max-media.ro

În schimb, consilierul local George Botez, a declarat pentru jurnalulph.ro că ciobanul a ocupat abuziv un drum care delimitează parcul de proprietatea sa. "Concluzia comisiei instituită de Cristian  Ganea, primarul interimar, privind stâna ilegala este că potrivit documentelor, proprietatea privată a celui care deţine animalele nu se suprapune cu cea a Parcului Municipal Vest. Între proprietatea acestuia şi teritoriul parcului exista un drum de exploatare marcat pe harta cadastrală. Din păcate, proprietarul animalelor a ocupat abuziv drumul de exploatare şi lasă animalele libere pe teritoriul parcului. Primarul interimar Cristian Ganea a dispus ca mâine, în regim de urgenţă, angajaţii primăriei din compartimentele patrimoniu şi urbanism, împreună cu echipaje ale Politiei Locale să se deplaseze la faţa locului pentru a delimita clar proprietatea persoanei fizice, urmând ca pe perimetrul parcului să se edifice şi un gard. Evident, se mai pune problema de a afla cum de a fost posibil să se crească animale în regim de fermă pe teritoriul municipiului Ploieşti, fiind bine ştiut că acest lucru este interzis atât de lege cât şi în mod expres prin hotărârea consiliului local", -a declarat consilierul pentur sursa citată.

 

Mai multe articole
  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Un nou proiect privind acordarea de subvenţie pentru transportul elevilor. Studenţii nu sunt incluşi

  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Comitetul de coordonare al CSM Ploiești se reunește astăzi. Consilierii speră să primească situația oficială a contractelor

  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Andra Ilie

În timp ce la Ploiești circulă autobuze vechi de 40 de ani, cele fabricate la Brașov au falimentat. Erau prea ieftine!