În Ploiești se circulă în condiții de iarnă, utilajele de deszăpezire acționând in primul rand pe arterele principale şi  pe poduri, la institutiile medicale si la unitatile de invatamant, potrivit unui comunicat al primăriei. Vezi AICI în timp real cum se circulă în centrul Ploieștiului.

 

Citește și PRAHOVA SUB COD PORTOCALIU DE NINSOARE. CE DRUMURI AU FOST ÎNCHISE ÎN ŢARĂ

Comunicatul Primăriei Ploiești:

 

Viceprimarul Cristian Ganea a convocat în aseară  Comandamentul de deszapezire, avand în vedere ca municipiul Ploiesti se afla sub atentionare de cod portocaliu pentru nisori si viscol.

In conformitate cu  Planul de Masuri pentru desfasurarea normala a activitatii rutiere in municipiul Ploiesti in sezonul de iarna se va actiona in primul rand pe arterele principale şi  pe poduri, la institutiile medicale si la unitatile de invatamant. Apoi se va interveni si pe arterele secundare.

Operatorul de salubritate intervine cu 35 utilaje de deszapezire  – 8 sararite mari cu lama, 10 sararite mici cu lama, 4 sararite electrice cu lama, 4 sararite electrice, 3 utilaje cu lama , 4 cisterne cu lama si 2 buldoescavatoare. La acestea se adauga 10 freze pentru trotuare. Totodata, la schimbul III vor interveni pentru deszapezire 30 de lucratori manuali, iar la  schimbul I vor fi  60 de lucratori manuali pentru a indeparta zapada cu lopata.

De asemenea, SGU are pregatite  pentru interventie 2 camioane cu lama 8x4, 1 tractor cu lama, 2 incarcatoare  frontale, 1 buldoescavator, 5 camionete  de 3,5 t cu basculare, 5 tractoare cu remorca cu basculare, 7 freze pentru parcari si parcuri. La acestea se adauga 30 de muncitori pentru a indeparta zapada cu lopata din parcarile aflate in administrarea SGU.