reabilitare termica

Lucrările de reabilitarea termică a blocurilor de pe Bulevardul Republicii din Ploiești, proiecte care sunt implementate și cu fonduri europene, dar și prin contribuția de la bugetul local și a locatarilor, se dovedesc a fi extrem de periculoase. Asta pentru că în locul mash-urilor, zonele din fața blocurilor au fost înconjurate numai cu o bandă. Grijă mai mare este pentru mașinile care erau de regulă parcate în fața blocurilor, în acest sens fiind montate anunțuri privind pericolul care există în cazul în care autoturismele sunt lăsate în zonă.

 

„Zilnic, prin zonă trec foarte mulți copiii,care nu își dau seama de pericolul la care se expun. Nici adulții nu sunt feriți de pericole. Firma trebuia să asigure zona astfel încât trecătorii să nu fie expuși la astfel de pericole. Aude cineva la Primăria Ploiești? Credeam că în astfel de cazuri se fac controale, dar nici vorbă de așa ceva... Până și muncitorii care se urcă pe schele sunt expuși pericolelor, pentru că lucrează la înălțime, dar nu au niciun fel de echipament de protecție. Nu se mai respectă nicio regulă”, ne-a scris un ploieștean care ne-a trimis și câteva fotografii elocvente de la fața locului.

La data de 31 decembrie 2015, graficul de lucrări la reabilitarea termică a mai multe blocuri din muncipiu înregistra întârzieri, iar decontarea plăților era „0”. De altfel, lucrările de reabilitare, ca urmare a nefinalizării la timp până la finele anului, vor fi suportate și din bugetul local.