parcare cuza voda sgu

Lucrările la parcarea de pe Cuza Vodă au fost recepționate în vara anului trecut. Numai că, deși de atunci au trecut șase luni, lucrurile nu s-au rezolvat încă. Aparatele de taxat nu sunt funcționale, pe motiv că nu există contract de mentenanță, încă nu a fost obținută autorizație ISCIR pentru lift, iar SGU așteaptă să primească undă verde pentru punct de lucru.

Anul trecut, Consiliul Local Ploiești a aprobat ca parcarea să treacă în administrarea societării Servicii Gospodărire Urbană. Mai mult, aleșii locali au aprobat și tarifele care se vor percepe în momentul în care obiectivul va fi dat în funcțiune. Acest lucru a avut loc în octombrie, însă atenție, pentru că la acea dată SGU încă nu figura cu punct de lucru pe Cuza Vodă, toată lumea a fost de acord ca parcarea să fie folosită gratis.

Citește și: S-a deschis parcarea de pe strada Cuza Vodă

La începutul anului 2016, în ciuda faptului că în continuare nu există punct de lucru pe Cuza Vodă, dar nici contract de mentenanță la aparatele de taxat ori autorizație ISCIR pentru lift, SGU a început să perceapă taxă de parcare. Nu cât a fost stabilit prin hotărâre de Consiliu Local, 2,8 lei/h, ci 2 lei/h, cât se percepe pentru orice parcare cu plată din Ploiești.

„Se percepe această taxă pentru că noi deja am început să plătim impozit pe clădire la SPFL Ploiești. Fiind vorba de o clădire foarte mare, impozitul este pe măsură și încercăm astfel să recuperăm din sumele aferente acestor dări”, a susținut Donald Constantin, directorul SGU Ploiești.