Aproape 50% dintre camerele video de la școlile din Ploiești sunt nefuncționale

0
camere video scoli

camere video scoli

Începutul școlii după vacanța de iarnă readuce în atenție o problemă spinoasă la Ploiești. Aproape 50% din camerele video instalate în unitățile de învățământ din Ploiești, care fac parte din sistemul de monitorizare aflat la Poliția Locală, nu sunt funcționale.

Implementat în 2009, sistemul de monitorizare a avut drept scop prevenirea incidentelor care pot apărea în apropierea unităților de învățământ. La această dată, sistemul, supranumit și „Big Brother”, era format din aproape 300 de camere video care aveau menirea de a capta și transmite la dispeceratul Poliției Locale Ploiești imagini din zona școlilor, grădinițelor și liceelor ploieștene. Numai că, în timp, de la an la an, au apărut disfuncționalități.

La începutul școlii după vacanța de iarnă, numai 170 de camere video din 75 de unități de învățământ sunt funcționale. Multe dintre camere video au fost deteriorate chiar de unii elevi, care nu doreau să nu fie supravegheați video în timpul pauzelor. Altele s-au deteriorat din cauza condițiilor meteo nefavorabile, însă au fost cazuri când camerele video s-au stricat în timpul unor reparații la școli.

Problema cea mai gravă este că, anul trecut au fost semnalate mai multe incidente la nivelul unităților de învățământ. Incidente care, în unele cazuri, s-au soldat chiar cu dosare penale ori cu exmatricularea elevilor.

Citește și: Bătaie între elevi la un liceu din Ploieşti

Acesta nu a fost singurul incident care a avut loc la Ploiești. Poliția a deschis dosar penal și în cazul unei tinere care a fost lovită de un coleg de-al său.

Citește și: Dosar penal în cazul elevei bătute la Liceul Lazăr Edeleanu din Ploieşti

Reprezentanții Primăriei Ploiești au anunțat astăzi că exista intenția ca dispeceratul de monitorizare a camerelor video să fie mutat de la Poliția Locală într-o clădire din apropiere, unde în prezent își desfășoară activitatea partidul UNPR. Cu această ocazie, există promisiuni că va fi pus la punct nu doar sistemul de monitorizare implementat în școli, ci și sistemul de monitorizare a traficului, de la Direcția Tehnic Investiții.

 

 

 

 

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău