ministerul dezvoltarii ploiesti

Suma totală pe care Ploieștiul trebuie să o suporte din bugetul local pentru proiectele nefinalizate la timp se cifrează la 100 de milioane de lei.

 

Primăria Ploiești a avansat primele discuții la Ministerul Dezvoltării, în speranța că parte din bani pentru proiectele cu fonduri europene nefinalizate la timp vor fi suportate de la bugetul de stat. Problema este că, din start, numai două dintre proiecte au intrat în discuție: pasajul de la Gara de Vest, unde suma necesară este de aproximativ 42 de milioane de lei, și modernizarea liniei de tramvai 102 cu 2, pentru care sunt necesare 21 de milioane de lei.

În solicitarea sa, Primăria Ploiești a anunțat că dorește ca ambele proiecte să figureze pe lista de investiții 2014 - 2020, însă până la acest moment nu s-a primit niciun răspuns.

 

În plus, dacă proiectul legat de pasjul de la Gara de Vest ar avea cât de cât șanse să fie fazat, pe motiv că este necesară executarea unor drumuri de acces, în ceea ce privește liniile de tramvai șansele sunt extrem de mici.

La finele anului trecut, 11 proiecte cu fonduri europene nu erau finalizate la termenul de 31 decembrie, motiv pentru care, prin hotărâre de Consiliu Local, s-a aprobat prelungirea, prin acte adiționale, a termenelor de finalizare, fiind avansată data de 30 iunie 2016.