consiliul judetean prahova

Calculele Consiliului Județean Prahova atestă faptul că, la nivelul anului 2016, cel puțin în primă fază, suma repartizată localităților, din Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) și din Impozitul pe Venit (IVG), se va cifra la aproximativ 300 de milioane de lei. Primul ajutor însă va fi direcționat către Primăria Băicoi, care s-a angajat anul trecut să modernizeze Centrul de Bătrâni de la Liliești.

Potrivit președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, Consiliul Județean Prahova va ajuta prioritar Primăria Băicoi pentru acoperirea diferențelor rămase de plată ca urmare a nefinalizării lucrărilor la timp.

„Chiar dacă este vorba de o lucrare contractată de Primăria Băicoi, având în vedere destinația centrului de la Liliești, trebuie să sprijinim localitatea. Suma care trebuie acoperită din bugetul local de către primărie este de 3 milioane de lei. Acesta este motivul pentru care ne gândim serios ca instituția să sprijine localitatea, prin alocarea unei sume mai mari”, a declarat Bogdan Toader pentru Observatorulph.ro.

Reamintim faptul că Primăria Ploiești este campion la capitolul sume care trebuie decontate din bugetul local. În total, pentru proiectele nefinalizate la timp, Primăria Ploiești trebuie să suporte costuri în cuantum de 100 de milioane de lei.