O ploieșteancă ne-a scris pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. că parcarea locului în care locuiește a fost invadată de semne prin care mai multe locuri sunt rezervate persoanelor cu handicap. Unele dintre aceste locuri ar fi fost rezervate ilegal.

 

Scrisoarea cititorului:

Mă numesc B. M. şi mă adresez dumneavoastră, revoltată fiind de faptul că nesimţirea unor colocatari a ajuns la cote maxime. Cand spun acest lucru, mă refer la faptul că pe strada Aleea Vărbilău din cartierul Vest, in parcarea din faţa blocului 153, s-a montat o mulţime de semen pentru personae cu handicap, deşi persoanele respective nu au nicio legătură cu aşa zisul handicap. 
            Doar la scara B a acestui bloc, din cele 6 locuri de parcare în faţa blocului, 4 locuri sunt ocupate de către aceştia iar la cca 10m mai sunt încă  2 locuri ocupate.

            Vă dau un singur exemplu:

 

            Cetăţeanul I.A. a ocupat locul de parcare, pe motiv că fiul lui s-ar fi născut cu un handicap la laba piciorului(pretext si pentru a obtine indemnizatie de ingrijire copil pană la 3 ani).

            Copilul este sanatos, între timp părinţii acestuia s-au mutat cu domiciliul în altă localitate iar pe motiv că au viză de flotant în blocul 153 (la rude), păstrează locul de parcare care este aproape tot timpul neocupat (in timp ce alte autoturisme sunt parcate şi pe trotuare).

            Cu “handicapuri” de acest gen, sunt ocupate şi celelalte locuri, persoanele care au obţinut aceste certificate de handicapat fiind membrii ai familiei, majoritatea neavand carnet de şofer.

 

            Aş vrea să stiu, care este legea în baza căreia se obţin atat de uşor aceste semene de handicap sau dacă nu cumva corupţia stă la baza eliberării lor.

            Vă rog, în numele unui grup de cetăţeni “fără dizabilităţi”, revoltaţi ca şi mine de această stare de fapt, să demaraţi o anchetă jurnalistică în acest sens, înainte ca oraşul Ploieşti să se transforme într-un oraş de aşa zişi handicapaţi.

Observatorulph.ro a publicat mai multe articole despre această situație, unul dintre ele fiind acesta: STRADA CU CELE MAI MULTE LOCURI DE PARCARE PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP DIN PLOIEŞTI

La solicitarea redacției noastre, reprezentanții Primăriei Ploiești au declarat că acele locuri au fost rezervate în baza documentelor care dovedesc problemele medicale ale beneficiarilor sau aparținătorilor acestora., iar cei de la SGU susțin că au primit dispoziție să monteze semnele de la primărie.