ceas stricat halele centrale ploiesti

„Nici timpul nu mai ține cu ploieștenii, la propriu și la figurat”, cel puțin așa susține un cititor al observatorulph.ro, care ne-a trimis mai multe fotografii cu orologiul de la Halele Centrale, una dintre clădirile emblematice ale municipiului.

De câteva zile, unul dintre cadranele ceasului de la Halele Centrale nu mai indică ora exactă, ne-a scris ploieșteanul dezamăgit că nimeni nu a mișcat un deget pentru ca situația să fie remediată. „Măcar să avem un ceas care să funcționeze. Cu atât mai mult cu cât orologiul este amplasat într-o clădire monument a orașului. Pe cele două laturi ale turnului cu ceas pot fi observate două ore diferite”, este de părere cititorul observatorulph.ro.

Ceasul de la Halele Centrale a fost amplasat în turn în anul 1935, odată cu finalizarea contrucţiei proiectată de marele arhitect Toma Socolescu. În 2000, mecanismul ceasului a fost dezansamblat şi acum se află în păstrare la Muzeul Ceasului.  În spatele celor patru cadrane a fost instalat un mecanism electronic, care, din păcate, mai ales din cauza condițiilor meteorologice, dă erori destul de des.