buget consiliul judetean Prahova

Se lucrează intens la proiectul de buget pe 2016, iar prima propunere, se va discuta luni, la ședință fiind invitați reprezentanții formațiunilor politice care au membri în Consiliul Județean Prahova.

 

Principala problemă în 2016 o reprezintă proiectele cu finanțare europeană care nu au finalizat la timp lucrările, adică până la 31 decembrie 2015. În cazul Primăriei Ploiești vorbim de aproape 100 de milioane de lei care trebuie suportați din bugetul local. Dar municipalitatea ploieșteană nu este singura primărie din județ care a demarat proiecte care nu au fost finalizate la timp. Prin urmare, la ședința de luni va fi prezentată și o situație a acestor lucrări.

Cât privește strict bugetul Consiliului Județean Prahova, singura lucrare cu fonduri europene nefinalizată la timp este sensul giratoriu suspendat, de la Păulești.

Citește și: Câţi bani a înghiţit giratoriul suspendat de la Păuleşti. Cu ce investiţie vine la pachet

Consiliul Județean Prahova va suporta în 2016, din bugetul județului, 5 milioane de lei pentru această lucrare. Valoarea actualizată a contractului de lucrări (care include valoarea aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute, dar şi TVA) este de 56.357.504,47 de lei, lucrările decontate până la finalul anului 2015 ridicându-se la 46.499.698,83 de lei cu TVA.

„Se lucrează la buget și așteptăm să avem o primă discuție luni, cu aleșii județeni”, a susținut Radu Ionescu, vicepreședintele CJ Prahova.