hipodrom ploiesti

Imensa clădire care străjuia la intrare în Ploiești, pe partea dreaptă cum veneai pe DN1 dispre București, a fost dărâmată la începutul anului trecut, pentru a lăsa loc construirii unui nou imobil, realizat cu fonduri europene și de la bugetul local.

 

De fosta clădire de pe vremea lui Ceaușescu s-a ales praful, am putea spune. Singurul lucru pe care autoritatea locală vrea să-l recupereze este fierul vechi, care a fost scos la licitație. Vorbim de numai 3.500 de kilograme... Atât spun autoritățile că a rămas după dărâmarea atât a clădirii, cât și a grajdurilor.

Citește și: E jale! Stadiul proiectelor europene de la Ploieşti

Cu alte cuvinte, după licitație, Primăria Ploiești speră să obțină aproximativ 3.500 de lei. Evaluarea a fost realizată de către două comisii din cadrul Primăriei Ploiești, care a anunțat de altfel și prețul de pornire al licitației, precum și faptul că taxa de participare este de 200 de lei. O a treia comisie, cea de licitație, este formată din reprezentanți ai Direcției de Patrimoniu.

Citește și: Primăria vinde fierul de la Hipodrom! Mai recuperează din paguba de 15,8 milioane de lei

Cât privește noul Hipodrom Ploieşti, singurul din țară, investiţia este în valoare de peste 66 de milioane de lei, iar gradul de realizare este de 85%. Acesta este și motivul pentru care, din bugetul local trebuie să fie suportate costurile pentru finalizarea lucrărilor. Primăria Ploiești a ratat șansa ca 50% din costuri să fie suportate din fondurile UE în momentul în care lucrările nu au fost finalizate până la 31 decembrie, termenul fiind prelungit, prin act adițional, până la 30 iunie 2016. Dacă nici la această dată lucrările nu vor fi gata, costurile totale ale investiției trebuie suportate numai din bugetul local, municipalitatea fiind obligată să returneze banii primiți până acum de la Uniunea Europeană.

Licitația pentru vinderea fierului vechi este programată pe 21 ianuarie. Prețul de pornire al licitației de vânzare al fierului vechi este de 1,10 lei/kg.