proiecte europene

Cu doar o zi înainte de trecerea în 2016, situația proiectelor derulate cu fonduri europene se prezenta jalnic. Un singur proiect era finalizat și recepționat, fără obiecțiuni, iar acest lucru a trezit reacția liberalilor, care au susținut că deși se sparge asfaltul pe anumite porțiuni în catastife figurează că totul este ca la carte. Este vorba de lucrările la liniile de tramvai 101. Ca urmare a nefinalizării la timp a proiectelor, Ploieștiul pierde astfel aproape 100 de milioane de lei din fondurile europene și riscă să returneze toți bani de la UE dacă nu finalizează proiectele până la 30 iunie 2016.

 

Lucrările la liniile de tramvai 102 sunt finalizate în proporție de 62%. Pe perioada sărbătorilor, dar și din cauza condițiilor meteo, lucrările au fost sistate.

Pasajul suprateran de la Gara de Vest este realizat numai în proporție de 45%. Vorbim de o lucrare de peste 57 de milioane de lei, care este de altfel, una dintre cele mai mari investiții ale orașului.

Un alt proiect nefinalizat la data de 30 decembrie 2015 este parcul Municipal Vest, cu o valoare de aproape 61 milioane de lei. Aici lucrările sunt realizate în proporție de 95%.

 

Nici Centrul de excelență în Afaceri nu este gata. Cu o valoare de 9,5 milioane de lei, acesta este realizat în proporție de 49%. Centrul de afaceri ar fi trebuit să fie gata pe 29 noiembrie, însă termenul a fost prelungit prin act adițional.

Un alt proiect care trebuie să fie gata până la jumătatea acestui an este Hipodromul Ploiești, investiție în valoare de peste 66 de milioane de lei, realizat în proporție de 85%.

Potrivit aceleeași situații, nu sunt gata nici lucrările de înlocuire a tâmplăriei la Colegiul Național I.L. Caragiale, realizate în proporție de 73,36%, dar nici terenurile de sport (94%).

 

Reabilitarea termică a mai multor blocuri din Ploiești, precum și schimbarea de destinație a cazărmii în cămin de bătrâni sunt alte proiecte nefinalizate la timp, pentru care Primăria Ploiești riscă să piardă peste opt milioane de lei.

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...