fbpx

nod rutier autostrada

Nodul rutier al autostrăzii A3 București - Ploiești realizat la intersecția cu DJ 100B, pe raza localității Gherghița, oficial a fost dat în folosință.

Valoarea totală a proiectului a fost de 13.903.738 lei, din care contribuția Consiliului Județean Prahova 5.420.795 lei, iar restul de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Acesta este primul nor rutier al autostrăzii A3 de pe raza județului Prahova și al doilea, după cel de la Snagov. Potrivit autorităților județene importanța nodului rutier este una majoră având în vedere că va permite locuitorilor din Gherghița, Olari, Balta Doamnei și din întreaga zonă de sud a județului un acces rapid către autostradă.

Construcția leagă autostrada A3 de pasajul existent de pe DJ 100B prin patru bretele de acces cu o lungime de 2.3 kilometri și două sensuri giratorii. Totodată, au fost realizate benzi de accelerare/ decelerare pentru accesul în autostradă și au fost montați 172 de stâlpi de curent electric.

În ciuda vremii, nodul rutier a fost inaugurat, la recepție participând participând președintele suspendat al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, vicepreședintele CJ Prahova, Radu Ionescu, consilierul județean Rareș Enescu, angajați ai Consiliului Județean Prahova, precum și reprezentanți ai firmei constructoare.

 

 

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro