Primăria Ploiești vrea să achiziționeze mijloace de transport pe bani europeni

0
proiect primaria ploiesti

proiect primaria ploiesti

Nu vă bucurați însă prea repede! Proiectul este de durată. În primă fază, după inaugurarea liniilor de tramvai, se va circula tot cu fostele mijloace de transport. Autoritățile locale intenționează să achiziționeze circa 10 tramvaie second-hand.

Vă mai amintiți anunțul Primăriei Ploiești în momentul în care au început lucrările la liniile de tramvai? Faimosul tramvai mov, supradinamic, care arăta fantastic în panourile montate în mai multe zone din Ploiești. Ei bine, momentan, în momentul în care se va relua circulația se va circula cu vechile tramvaie care, spun autoritățile, au fost reabilitate complet. Autoritățile încă visează la înnoirea parcului auto. Pe lista proiectelor prioritare în cadrul Polului de creștere Ploiești – Prahova figurează și achiziționarea de mijloace de transport. Este vorba de un proiect care prevede înnoirea parcului auto cu 25 de tramvaie, 21 de troleibuze, dar și achiziționarea a 85 – 90 de autobuze. Pe lista de proiecte figurează și implementarea sistemului de management al traficului, care ar urma să vină cu un sistem de ticketing pentru transportul local, prin achiziționarea a 50 de automate de bilete și a circa 780 de validatoare, care ar urma să fie montate în autovehicule. Aceleași planuri includ și realizarea a 13 centre pentru eliberarea și încărcarea cardurilor. Iar dacă vă închipuiți că toată imaginația aleșilor se oprește aici, ei bine, nu! Autoritățile doresc să atragă fonduri europene și pentru modernizarea a circa 200 de stații de transport public local, care ar urma să fie dotate cu copertine iluminate, sistem Wi-Fi și panouri de informare pentru călători. În tot acest timp, principala grijă trebuie să fie reabilitarea la timp a liniilor de tramvai. Termenul este 31 decembrie 2015. În cazul în care lucrările nu vor fi finalizate există riscul ca mare parte din investiție să fie suportată din bugetul local.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău