Milioane de lei pentru servicii de consultanță la Hipodrom

0

milioane

Municipalitatea ploieșteană propune suplimentarea fondurilor alocate pentru servicii de consultață și proiectare tehnică în vederea reabilitării Hipodromului Ploiești. Dacă proiectul va fi aprobat, numai pentru acest capitol din bugetul local vor fi alocați peste 13,8 milioane de lei.

Prevederea inițială pentru acest capitol a fost de peste 8,5 milioane de lei. Numai că, mai nou, la o lună după ce aleșii locali au aprobat acești bani, un nou proiect de hotărâre prevede alocarea a încă 4,8 milioane de lei. Banii sunt destinați strict pentru servicii de consultanță și proiectare tehnică, precum și pentru realizarea documentației tehnico-economice, fazele SF/DALI/proiect tehnic, a cererilor de finanțare și a studiilor de impact mediu, dar și pentru realizarea documentației pentru licitație. La Hipodrom este prevăzută realizarea a unui centru hipic și de agrement.

Proiectul de reabilitare a Hipodromului din Ploiești figurează ca prioritate a municipalității încă din 2004. După o licitație controversată, după o concesionare anulată prin hotărâre definitivă a instanței, zona a rămas în continuare în paragină. În urmă cu doi ani a fost emis ordin de demolare a clădirii, aflată pe lista imobilelor afectate de seisme, iar mai nou se intenționează reabilitarea Hipodromului cu fonduri europene, 50% din costul lucrărilor urmând să fie suportate din bugetul local.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău