Drumurile județene cu restricții! Bilanțul alunecărilor de teren

0
alunecari teren prahova ape

alunecari teren prahova ape

După precipitațiile din ultima vreme, urmate de inundații, un nou necaz s-a abătut asupra Prahovei. Zeci de localități se confruntă cu alunecări de teren. Pe mai multe drumuri locale și județene au fost instituite restricții, iar mai multe gospodării și locuințe sunt avariate.

Pe lista localităților afectate de alunecările de teren figurează Salcia, Sângeru, Predeal Sărari, Vâlcănești, Valea Călugărească, Câmpina, Lapoș, Bertea, Brebu și, mai nou, Dumbrava. Subprefectul județului, Emil Drăgănescu, a susținut astăzi că există și o veste îmbucurătoare. „Cotele apelor sunt în scădere. Gradul de umplere al Barajului Paltinu este unul normal. Centralizăm toate datele, de la inundații, dar și cele referitoare la alunecările de teren”, a declarat pentru observatorulph.ro Drăgănescu.Iată bilanțul efectelor alunecărilor de teren din ultimele ore, potrivit ISU Prahova:

 

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu mare dificultate pe următoarele drumuri

  • DJ 219 – între centrul comunei Predeal Sărari şi centrul satului Zimbroaia;
  • În punctul PIETRICENI din comuna Predeal Sărari, în sensul de mers Zimbroaia Centru Predeal;
  • DC 12 – Vâlcăneşti – Trestioara la Km 1+600 şi la Km 2+000.

 

  • Un pod afectat pe DJ 218 amplasat la Km 9+000, afectând pragul de fund în proporţie de 85%;
  • În comuna Valea Călugărească – satul Valea Poienii s-a produs o alunecare de teren punând în pericol autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone; în dreptul proprietăţii nr. 130 din Valea Poienii s-a luat măsura de restricţionare a circulaţiei auto pe o singură bandă; în satul Valea Mantei pe drumul comunal s-a restricţionat accesul în zonă a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone;
  • În comuna Dumbrava, în urma precipitaţiilor debitul râului Teleajen a crescut foarte mult iar în amonte de podul de cale ferată a creat o mendră ce a erodat malul stâng pe o lungime de 250 m şi o lăţime de 40 m.

Se circula in continuare cu mare dificultate pe urmatoarele drumuri judetene, astfel:

DJ 207 – Campina – Sotrile;

DJ 234 – Sangeru – Salcia;

DJ 235-  Lapos;

DJ 101T  – Bertea.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău