Primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, propune ca 50 dintre autobuzele din parcul TCE, care folosesc motorină drept combustibil, să fie dotate cu instalații de GPL.

Primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, propune ca 50 dintre autobuzele din parcul TCE, care folosesc motorină drept combustibil, să fie dotate cu instalații de GPL.

Consiliul Local al Municipiului Ploieşti a fost convocat de primar în şedinţă extraordinară în data de 8 aprilie pentru a vota proiectul de hotărâre privind transformarea motoarelor autobuzelor din parcul auto al S.C. Transport Călători Express S.A. Ploieşti din alimentare cu motorină în alimentare cu gaz petrolier lichefiat. Investiția este evaluată la 5 milioane de euro, bani ce vor fi solicitați Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.
Expunerea de motive:
Serviciul de transport public local regulat in Ploieşti este executat de S.C. Transport Calatori Express S.A. Ploiesti, infiintată in 2013 prin reorganizarea Regiei Autonome de Transport Public, la care acţionar unic este Municipiul Ploieşti. Societatea are o flotă cu o vechime mai mare de 8 ani si execută un serviciu de transport local cu autobuze pe 36 trasee, cu tramvaie pe 2 trasee şi cu troleibuze pe 2 trasee, transportând lunar circa 6.400.000 călători.
Trebuie mentionat faptul ca Municipiul Ploieşti işi desfăşoară activitatea administrativ-edilitară pe o suprafaţă de 58,2 kmp şi are o populaţie de circa 280.000 locuitori.
Având in vedere protejarea mediului, reducerea emisiei de poluanţi, dezvoltarea durabilă, propunem aprobarea unui program de transformare a alimentării unei părţi a parcului auto cu gaz petrolier lichefiat (G.P.L.), in locul carburantului clasic- motorina.
Modificarea motorului din alimentare cu motorină in alimentare cu gaz petrolier lichefiat se face pentru un număr de aproximativ 50 autobuze , care in următoarele 12 luni vor intra in acest program, având ca  sursă de finanţare fonduri nerambursabile de la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice. Valoarea investiţiei este de 5.000.000 euro.

 

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg