Ploieşti: Lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai, amânate în 2014

0

Deși pe toată durata verii acestui an, a existat „amenințarea” primarului municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, că din toamnă orașul se va transforma într-un adevărat șantier, ei bine, procedura de licitație pentru începerea lucrărilor de reabilitare a liniilor de tramvai s-a dovedit mult mai complicată. Așa că edilul a anunțat că de abia de la anul vor începe lucrările. Licitațiile nu sunt gata, iar venirea iernii nu va permite derularea proiectului.

Termene decalate pentru licitaţiile de reabilitare a liniilor de tramvai

Primul termen anunțat de municipalitate pentru deschiderea ofertelor a fost 18 aprilie, însă 16 firme, care s-au înscris la licitație, au solicitat clarificări la caietul de sarcini. Procedura a fost amânată pe 13, respectiv 20 mai. Anunțul nu s-a concretizat însă. Săptămâna aceasta a fost adjudecată însă numai licitația pentru tronsonul 102 cu 1, respectiv Spitalul Județean – sensul giratoriu de la Nord. „Liniile de tramvai sunt în evaluare toate. Pentru un tronson a fost declanșat raportul de adjudecare. Bineînțeles va urma o perioadă de contestare, pentru că cei care vor să conteste vor contesta”, a declarat edilul municipiului Ploiești. Așa că, nu este de mirare că, inclusiv Bădescu a susținut că lucrările nu vor începe din acest an: „Nu o să mai permită timpul intervenția pentru aceste lucrări”. Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană, prevede înlocuirea căii de rulare, refacerea tramei stradale, amenajarea de staţii cu peroane adaptate persoanelor cu dizabilităţi, elemente de semnalizare şi automatizare.

EXCLUSIV: Modernizarea unui km de linie de tramvai în Ploieşti, mai scumpă decât construcţia unei autostrăzi!

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău