Președintele Consiliului Județean Prahova, Virgiliu Nanu, a anunțat, joi, că nu renunță la propunerea de transformare a clădirii IPCUP din Ploiești în Spital de Pediatrie. „Aceste discuții o să le duc în continuare cu domnul Polițeanu, primarul Ploieștiului”, a susținut Nanu.
Propunerea de transformare a clădirii IPCUP din Ploiești în Spital de Pediatrie a fost lansată, în februarie 2024, de Virgiliu Nanu, la acea dată prefect al județului.
Întrebat, joi, de Observatorulph.ro ce se întâmplă cu propunerea lansată în campania electrorală, noul președinte al Consiliului Județean Prahova, Virgiliu Nanu, a susținut că la această dată „este o discuție cu privire la actele de proprietate la această clădire”.
„Este o discuție cu privire la actele de proprietate la această clădire. Am avut mai multe întâlniri cu ministrul Digitalizării.
O să continui, mai departe aceste discuții cu actualul primar (n.r. Mihai Polițeanu, primarul Ploieștiului) și să vedem dacă reușim să transferăm această clădire la municipiul Ploiești pentru că ei sunt singurii care pot prelua.
Eu mi-aș dori să o preiau la Consiliul Județean și o să donez municipiului astfel încât să putem duce la bun sfârșit această idee. Dar nu pot. Așa că, aceste discuții o să le duc în continuare cu domnul Polițeanu, primarul Ploieștiului”, a susținut Virgiliu Nanu, președintele Consiliului Județean Prahova, susținând că „dacă suntem o echipă vom avea și spitale”.
Președintele Consiliului Județean Prahova, Virgiliu Nanu, despre transformarea clădirii IPCUP în Spital de Pediatrie – (min. 15.35 – 16.13)
Cum ți se pare subiectul?
Cum sa faci spital de pediatrie intr-o zona cu praf, zgomot si circulatie aglomerata, fara spatiu de parcare, fara pic de verdeata? Cladirea aia e buna pentru birouri. Probabil ca Nanu n-are copii, dar nici minte.
Ditamai parcarea chiar langa.Iar chestia cu circulatia,pe bune? Facem spitale doar in mijlocul naturii?
Dar in fine,dupa limbaj…
Spitalele sunt incadrate la Categoria de importanta I si trebuie sa reziste la cutremur de minimum 7,5 grade pe scara Richter. Cladirea in discutie este proiectata dupa norme vechi si are nevoie de consolidare. Pe de alta parte, compartimentarea interioara trebuie sa respecte functionalitatea unui spital. Nu poti transforma o cladire de birouri in asezamant medical, doar pentru ca nu i s-a gasit o intrebuintare. Este mai ieftin si mai sigur sa se construiasca un spital nou, de la zero si intr-o zona mai linistita.