Elevii care nu sunt şcolarizaţi în localitatea de domiciliu şi care nu beneficiază de existenţa serviciilor de transport public, vor primi, pe durata cursurilor şcolare, de o sumă forfetară lunară. La Prahova se propune ca valoarea unitară să fie de 0,25 lei/kilometru, inclusiv TVA.
Aleșii județeni sunt convocați, vineri, la ora 12.00, la o nouă ședință, iar pe ordinea de zi figurează și proiectul prin care se propune cuantumul sumei forfetare/zi de care vor beneficia elevii navetiști în anul școlar 2024-2025.
Este vorba despre elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, care nu beneficiază de existența serviciilor de transport public și care nu primesc abonamente gratuite, ci o sumă aferentă costurilor de transport.
Suma forfetară se stabilește anual, cu avizul conform al ANRSC, prin hotărâre a Consiliului Judeţean, în funcţie de distanţa dintre unitatea de învăţământ şi domiciliu.
Astfel, potrivit proiectului de hotărâre care se va afla în atenția consilierilor județeni, se propune ca valoarea unitară să fie de 0,25 lei/kilometru.
Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de suma forfetară pe zi va beneficia, în anul școlar 2024-2025, fiecare elev din județul Prahova care este școlarizat în altă localitate decât cea de domiciliu și nu beneficiază de existența serviciilor de transport public, corespunzătoare fiecărei tranșe de 1 kilometru pe distanța de la 1 la 50 de kilometri dintre domiciliul/reședința elevului și unitatea de învățământ.
În urma procedurii competitive organizate la Prahova au fost atribuite un număr de 11 loturi din cele 12, singurul lot neîncredințat fiind lotul 7.
Astfel, dacă proiectul va fi aprobat, cel mai mult ar urma să primească elevii care fac naveta la o distanță de 50 de kilometri, în acest caz suma forfetară fiind 12,50 lei/zi.