- Publicitate -

Amenzi uriașe pentru cei care nu distrug ambrozia la Ploiești. Metode pentru combaterea plantei

Data:

Distribuie articolul:

Ambrozia este una dintre plantele care provoacă alergii grave, iar proprietarii de terenuri din Ploiești care nu distrug planta riscă amenzi uriașe.

- Publicitate -

Actul normativ care prevede combaterea ambroziei a fost modificat, iar potrivit noilor prevederi proprietarii de terenuri au obligația de a distruge această plantă.

Astfel, actul normativ prevede că „proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația de a desfășura repetat, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv, cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment din partea autorităților publice locale, lucrări de întreținere a terenurilor”.

Primăria Ploiești a transmis, joi, câteva metode de combatere a acestei plante, în funcție de locul și suprafața de teren infestată.

- Publicitate -

Astfel, printre metodele recomandate se numără, potrivit Primăriei Ploiești,  „smulgerea, în cazul unor suprafețe izolate; cosirea repetată, manual sau mecanic; efectuarea unor arături adânci și discuiri pe terenurile agricole; erbicidarea terenurilor. Aceste măsuri se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a ambroziei”.

„Menționăm că  planta atinge perioada de maximă polenizare în lunile august – septembrie și se întinde pânăla sfârșitul lunii octombrie.

În demersurile de combatere a plantei și reducerea incidenței cazurilor de alergie la polenul acestei plante este necesară implicarea cetățenilor, astfel că solicităm proprietarilor de terenuri să se alăture acestei campanii, să verifice dacă pe terenurile pe care le dețin crește această plantă și să ia măsurile necesare pentru evitarea răspândirii vegetației invazive, îndepărtând-o de pe proprietățile lor.

- Publicitate -

Mai multe informații pentru recunoașterea plantei, răspândire, perioada de vegetație, cum și când poate fi distrusă, puteți consulta site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (www.madr.ro), al Ministerului Mediului,  Apelor și Pădurilor (www.mmediu.ro), precum și al Ministerului Sănătății (www.ms.ro).

Unde poți reclama prezența pe terenuri a ambroziei

Primăria Ploiești a anunțat că informații suplimentare legate de metodele de prevenire și combatere a plantei respective se pot obține și de la Direcția pentru Agricultură Județeană Prahova, telefon: 0244-593210.

„Pentru a semnala prezența plantei, cetățenii se pot adresa Dispeceratului Primăriei Municipiului Ploiești, la nr. de telefon 0244-984, Compartimentului Protecția Mediului din cadrul R.A.S.P. Ploiești, la  nr. telefon 0244-541.071 – interior 114, S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L., la telefon 0244-977, precum și Poliției Locale Ploiești, la Dispeceratul permanent al instituției 0244-954”, a precizat Primăria Ploiești.

- Publicitate -

Trebuie menționat faptul că, potrivit actului normativ, „nerespectarea obligațiilor legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice”.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Cel mai bun drum spre Grecia și orele la care trebuie să pleci ca să nu pierzi timpul în vamă

Când ar fi bine să pleci de acasă ca să eviți aglomerația

Andreea Iordache, de la CS Petrolul Ploiești, a devenit vicecampioană europeană la Lupte pe Plajă

Andreea Iordache, luptătoarea de la CS Petrolul Ploiești, a...

Vremea se răcește în România și vin ploile. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile scad și vin ploile, anunță meteorologii, potrivit prognozei actualizate...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -