Lucrările de la vechea Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești au fost finalizate, după ce anul trecut a fost inaugurat noul UPU. După mutarea secției în clădirea nouă, s-a trecut la renovarea fostului spațiu UPU. Tot la Spitalul Județean de Urgență Ploiești au fost finalizate lucrările la Ambulatoriul Integrat, iar în etapa a doua este programată dotarea cu aparatură de ultimă generație.
După ce anul trecut a fost inaugurată noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, vineri, a fost finalizată etapa a II-a privind reabilitarea vechiului UPU. Totodată au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a Ambulatoriului Integrat de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.
Citește și: Cum arată noua unitate de primiri urgențe de la Spitalul județean de urgență Ploiești [FOTO]
Investiția a fost realizată în cadrul proiectului „Extindere, reabilitare, modernizare și recompartimentare unitate de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești” finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.
Valoarea totală a lucrărilor a fost evaluată la 18,5 milioane de lei, din care 6,7 milioane au fost cheltuieli nerambursabile, iar restul investiției a fost finanțat de la bugetul județului.
A doua etapă a proiectului a inclus reabilitarea și modernizarea vechii unități de primiri urgență, lucrări care au fost finalizate.
Reamintim că la UPU Ploiești funcționează un sistem modern pentru transmiterea probelor de analize către laborator. Prin „poșta pneumatică” – cel mai modern sistem de transmitere a probelor- analizele ajung imediat în laborator.
Cum arată Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești
Lucrările la Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, demarate anul trecut, au vizat reabilitarea și modernizarea mai multor spații în care funcționau cabinete medicale.
Vorbim de spațiile în care își desfășurau activitățile cabinete medicale pentru specialitățile Interne, Cardiologie, Nefrologie, Diabet, Oncologie, Neurologie, Dermatologie, Gastroenterologie, Hematologie, Pediatrie, Obstetrică Ginecologie, Explorări funcționale și servicii de Radiologie (ecograf, aparat RX, computer tomograf, RMN), Laborator analize medicale și punct recoltare, Dializă, Cabinet endoscopie digestivă, Cabinet Psihologie, Medicina Muncii și Planning familial.
Valoarea totală a proiectului se ridică la 26,4 milioane de lei, din care 10,7 milioane de lei reprezintă fonduri europene din Programul Operațional Regional 2014-2020, iar 15,7 milioane de lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Prahova.
Aici au fost date în folosință o parte dintre cabinetele medicale, urmând să continue dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație.