- Publicitate -

Piața centrală din Ploiești figurează, de opt ani, în clasa I de risc seismic. În loc de reabilitare se va face o nouă ”reevaluare”

Data:

Piața centrală din Ploiești figurează, de opt ani, în clasa I de risc seismic. În 2016, Inspectoratul de Stat în Construcții a solicitat, în regim de urgență, să fie luate măsuri pentru prevenirea unor accidente cu urmări grave. La opt ani distanță lucrurile sunt în aceeași fază. Piața centrală nu a fost modernizată. Directorul SC Hale și Piețe, Răzvan Lungu, a anunțat că, anul acesta, societatea va solicita o nouă reevaluare, invocând faptul că „structura mecanică este o structură elastică”.

- Publicitate -

Piața centrală din Ploiești a fost inclusă, încă din 2016, în clasa I de risc seismic. În același an, Inspectoratul de Stat în Construcții soma SC Hale și Piețe să acționeze „în regim de urgență pentru luarea măsurilor imediate ce se impun pentru prevenirea unor accidente cu urmări grave – victime omeniști sau pagube”.

Tot la acea dată, în același document, se preciza că „în calitate de proprietar/ administrator/utilizator aveți întreaga responsabilitate atât în cazul construcției încadrate în clasa I de risc seismic I – cu RISC RIDICAT DE PRĂBUȘIRE, cât și în eventualitatea producerii oricărui tip de accidente”.

Citește și: Piața centrală din Ploiești trebuie închisă. Document bombă al ISC

Directorul SC Hale și Piețe, Răzvan Lungu: „vom realiza o reexpertizare”

„În 2021 au existat discuții pentru demolarea pe sectoare a pieței centrale, datorită faptului că puteam găsi o soluție pentru construirea pieței pe etape, soluție propusă din cauza costurilor mult prea mari.

La acea dată, expertul a dat soluția decât de demolare a părții exterioare, urmând apoi cu restul pieței. Construcția metalică este greu să fie încadrată în grad seismic I, având în vedere că structura metalică este o structură elastică.

Anul acesta vom realiza o reexpertizare a pieței centrale. Clădirea Halelor Centrale nu a fost inclusă în clasa I de risc seismic”, a precizat Răzvan Lungu, directorul SC Hale și Piețe, care a menționat că există un proiect de modernizare a pieței centrale, însă momentan nu a fost publicat ghidul solicitantului pentru finanțare.

Zeci de ani de indolelență la Ploiești

Precizăm din start faptul că municipiul Ploiești este acționar unic al SC Hale și Piețe, prin Consiliul Local, iar responsabilitatea nu pică doar în sarcina societății, ci și a municipalității.

- Publicitate -

De altfel, modernizarea pieței centrale a reprezentat unul dintre proiectele anunțate în campaniile electorale din ultimii 30 de ani, însă finalitatea proiectelor care au fost prezentate de-a lungul anilor nu a avut loc.

Citește și: Imagini cu piața centrală din Ploiești, aflată într-o stare jalnică. Comercianții îndură zilnic, ore întregi, frigul – GALERIE FOTO

Documentul transmis de Inspectoratul de Stat în Construcții în 2016

document Hale

document Hale risc seismic

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

  1. am vazut si eu ca expertizele sunt efectuate de somitati tehnice la nivel local desi fara de tagada cum ca ar fi superficiale sau echivoce si se gaseste politicianul lu’ peste prajit Razvan Lungu sa comenteze ca „societatea va solicita o nouă reevaluare, invocând faptul că „structura mecanică este o structură elastică”. bai….la Partid acolo va cere si altceva in afara de buletin cind intrati pe usa? nu intelege dul mare manager de piete ca pot muri oameni acolo ( cu zecile chiar) la un cutremur mai grav? acesta piata ar fi trebuit inchisa a doua zi petru”nesiguranta in exploatare” cu posibile implicatii in pierderea de vieti omenesti. p.s. nu stiu de la ce partid este dul mare pietar dar chiar ca nu conteaza – toti cei pusi politic sunt la fel: obedienti, obraznici, incompetenti si manevrabili.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -