Persoanele cu dizabilități care au domiciliul în Ploiești pot solicita, potrivit legii 448/2006, locuri speciale de parcare gratuită. Primăria Ploiești a anunțat, însă, că, momentan, din cauza numărului de solicitări și insuficiența spațiilor necesare „s-a procedat la amânarea soluționării tuturor cererilor până la identificarea unei soluții la nivelul Municipiului”.
Primăria Municipiului Ploiești a anunțat că a amenajat locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități, conform Legii 448/2026, Art. 65 pct 5 „În spațiile de parcare ale domeniului public și cât mai aproape de domiciliucare au solicitat administratorul acestora repartizează locuri de parcare gratuită persoanelor cu handicap care au solicitat și au nevoie de astfel de parcare”.
La Ploiești, există însă un blocaj în soluționarea cererilor din partea persoanelor cu handicap.
„La data prezentei în evidența serviciului sus amintit sunt înregistrate 1.160 de locuri amenajate conform Legii 448/2006 și 83 de cereri amânate.
În acest context menționăm faptul că, având în vedere numărul solicitărilor de acest tip, precum și situația existentă în teren în ceea ce privește insuficiența spațiilor necesare amenajării locurilor de parcare, s-a procedat la amânarea soluționării tuturor cererilor, până la identificarea unei soluții la nivelul Municipiului Ploiești privind modalitatea acordării și amenajării locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități.
Totodată, vă facem cunoscut faptul că, la nivelul Municipiului Ploiești, parcările publice cu plată sunt administrate de SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL”, a precizat Primăria Ploiești în răspunsul transmis, vineri, către Observatorulph.ro.
Actele necesare pentru acordarea locurilor de parcare gratuită la Ploiești pentru persoanele cu handicap
„Pentru acordarea unui loc de parcare pentru persoane cu dizabilități trebuie completată o cerere tip la care se anexează următoarele documente:
- Certificat de încadrare în grad de handicap, valabil + Anexa (copie)
- carte de identitate persoană cu handicap (copie)
- Carte de identitate însopțitor – dacă este cazul (copie)
- Talon +CI proprietar autoturism – (copie).
De asemenea menționăm faptul că adresa menționată în cartea de identitate a persoanei cu dizabilități va trebui să corespundă cu adresa menționată în talonul auto. După expirarea valabilității documentelor sau modificarea informațiilor cuprinse în aceste documente , după caz: certificatul de încadrare în grad de handicap, carte de identitate, schimbare număr auto pe talon, petentul are obligația să se prezinte la Serviciul Mobilitate și Trafic Urban din cadrul Direcției Tehnic Investiții – Primăria Municipiului Ploiești, cu noile documente valabile, pentru a putea beneficia în continuare de locul amenajat pentru persoana cu handicap”, a precizat Primăria Municipiului Ploiești.
Potrivit municipalității, dosarul, cu documentele anexate, se poate depune în format fizic la Registratura Municipiului Ploiești, situată în Piața Eroilor nr. 1A prin intermediul adreselor electronice de corespondență: registratura#ploiesti.ro / comisie.circulatie@ploiesti.ro.
Program de lucru la Registratura Primăriei Municipiului Ploiești
- luni, marți, joi, vineri între orele 09.00 – 13.00
- miercuri între orele 10.00 – 16.00
„Relații se pot obține la telefon: 0244/51.66.99, interior 508 – Serviciul Mobilitate și Trafic Urban”, a precizat Primăria Municipiului Ploiești.
Nu stiu pe ce criterii se acorda aceste locuri dar cred ca cel putin jumatate sunt date persoanelor care nu au nici un handicap
Ph11nms
Ce bmw dragut !!!
O noua gaselnita a “smecherilor”
si pe str marasesti e plin de handicapati cu bmw si audi care se lauda cu pilele avute la primarie.
e clar ca hotararea de consiliu local a fost foarte permisiva (in fapt trebuia limitata doar la handicap locomotor grav – nu un simplu simplu schiopatat)
In fata unor blocuri, exemplu: strada Tarnave nr.3, bloc A3, Cina, unde sunt toate cu handicap. Ar fi trebuit sa se dea numai celor cu handicap locomotor. Am vecini care au probleme cu glanda, reumatism ( sotie)…..Sunt locuri date pentru membrii din familie care nu au carnet. Sunt locuri obtinute pentru unii membrii, care sunt ocupate de masini de firma.
Aprobarile si solicitarile au aparutin perioada in care se vorbea despre licitatii pe ntru parcari.
Problema ar putea fi rezolvata printr-o sedinta de consiliu in care sa se stabileasca acordarea locurilor numai persoanelir cu handicap locomotor.
Parcare strada Lăpușna. 6 locuri total din care 3 dedicate handicap unor oameni care se mișcă sprinten si vioi. Nici vorbă de cărucior sau cârje. Evident pile ale funcționarilor din primărie.