- Publicitate -

Avem senzația că vă bateți joc de noi. Sau chiar vă bateți? Ce spun ploieștenii despre șanțurile pe care nimeni nu le mai astupă

Data:

Distribuie articolul:

În Ploiești se sapă. Se sapă unii pe alții în politică, dar asta nu ne privește. Se sapă pe străzi, asta chiar fiind de interes. Problema este ce rămâne în urmă și pentru cât timp. Oamenii au ajuns să creadă că cineva își bate joc în mod intenționat de ei.

- Publicitate -

Curg zilnic sesizările. Am fi vrut să primim, măcar din când în când, câte un mesaj de bine, de la oameni mulțumiți. Nefiind motive de mulțumire, nu vin nici mesajele, așa că mai avem de așteptat.

Utilitățile, facilitățile, spațiile de recreere, infrastructura… toate-s la fel. Adică… să avem pardon, toate se degradează. Și ce mai era bun facem praf. Se întâmplă pe un domeniu public căruia cineva parcă i-a pus gând rău.

Revenim astăzi cu noi sesizări, cauzate de felul în care domeniul public a fost lăsat, după îngroparea unor cabluri. Probabil vă așteptați să le vedeți îngropate pe toate, așa cum prevedea o directivă europeană. Am ignorat-o, că doar suntem în Europa când vrem fonduri, pe care de inteligenți și buni profesioniști ce suntem le mai și pierdem. În fine, n-o să le vedeți îngropate în acest mandat. Se găsește o scuză și pentru asta.

- Publicitate -

Revenind, dacă tot se fac ceva modernizări la rețeaua electrică, atenția ne-a fost atrasă de ce rămâne în urma efectuării acestor lucrări. Am mai scris despre această situație, apoi am așteptat să vedem o urmă de bun simț, de respect pentru cei care-și distrug mașinile sau își pot rupe oricând picioarele. Dar unde ne grăbim?

Un ploieștean a ținut să ne reamintească faptul că timpul trece… : ”Buna ziua! Revin cu gropile de la intersectia străzilor Democratiei și Lupeni. Problema există de dinainte de 12 iunie, cand v-am mai trimis poze cu ele. Suntem în iunie și nimic nu s-a schimbat. Mai mult, în urma lucrărilor efectuate în oraș, gropi asemănătoare apar în tot mai multe locuri.
Poate puteti adresa dvs. o întrebare administratiei locale: se așteaptă cumva să le plombeze cetățenii? Sau aceste gropi fac parte din noul plan de remodelare a orașului?”

Referindu-se la aceleași șanțuri astupate în bătaie de joc cu pietriș, un alt ploieștean spune: ”Cred că cineva își bate joc de noi! Nu pot să îmi imaginez că niște edili zdraveni la cap ar putea fi atât de nepăsători, încât să permită așa ceva. Am văzut ce au făcut pe Șoseaua Mihai Bravu și m-am crucit. Am văzut la intrarea pe Lupeni cum din 7 șanțuri au astupat unul. Are logică, are cineva vreo explicație pentru batjocura asta? Cu ce am greșit?

- Publicitate -

Mă uit la alții cum sapă în munți peste noapte, cum fac autostrăzi la foc automat, iar noi… noi suntem de râsul lumii. Cât ne ia să astupăm niște șanțuri, măcar să vadă lumea că îi pasă cuiva, că nu tolerează ca o amărâtă de lucrare să nu poată fi făcută într-un timp rezonabil, care să includă și refacerea trotuarelor și carosabilului? Serios, chiar e vreunul ascuns după o draperie, amuzându-se de cum ne împleticim prin oraș?”

Din păcate, oricâte scuze s-ar căuta, oricât s-ar arunca vina pe alții, un lucru e cert: când toate sunt făcute pe dos, nu poți spune că toată lumea e nebună/rea, iar cei care administrează Ploieștiul sunt sănătoși și buni. Și să vrei să crezi asta și nu ai cum.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

 1. Sustin nemultumirile precizate mai sus, dar mai vin cu inca o observatie foarte importanta pe care nu a remarcat-o nimeni: majoritatea traseelor afectate, pentru modernizarea iluminatului si introducerea cablurilor in subteran, coincide cu traseul lucrarilor de modernizare a carosabilului si trotuarelor pe fonduri europene de acum cativa ani.
  Acum, prin acest proiect se sapa toate trotuarele recent modernizate, dar se reface startul de asfalt doar pe suprafata pe care s-a intervenit.
  Intreb primaria Ploiesti (in speta directia tehnica), ca un onorabil contribuabil la bugetul orasului, de ce nu se respecta HCL nr. 189/30.05.2018 emisa de catre Primaria Ploiesti, prin care precizeaza in tehnologia de executie la art. 3 „In cazul lucrarilor la retelele montate in trotuar (de-a lungul acestuia) refacerea se va face pe toata latimea acestuia si pe o lungime egala cu marginile santului (sapaturii)”?
  Se poate observa ca in ultimii 2-3 ani la toate lucrarile de interventii/modernizari (inlocuiri de conducte) executate in Ploiesti de catre APA Nova, Distrigaz, Electrica, trotuarele au stratul de asfalt refacut in integralitate.
  CINE RASPUNDE in primaria Ploiesti pentru modul cum au aprobat acest proiect si au autorizat aceasta executie????
  CINE supravegheaza aceste lucrari de executie, si unde sunt panourile de informare privind aceste proiecte (este obligatie din partea fondurilor europene privind publicitatea pe parcursul derularii investitiei)???

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Climatizare la costuri cu până la 30% mai mici, dotare standard a unor apartamente scoase la vânzare în centrul Ploieștiului

Soluțiile inteligente ale unui constructor pentru a proteja de caniculă locatarii celui mai nou bloc din Ploiești

VIDEO: Au secat irigațiile din Prahova. În timp ce la Buzău culturile sunt verzi, la noi recolta este compromisă

Lipsa precipitațiilor din această vară, pe fondul unei canicule...

Am stat de vorbă cu proprietarul grădinii plină cu palmieri care face furori pe internet. ”Mulți nu cred că este din România și mă...

În fotografiile care fac furori pe internet apar numeroși palmieri, din diferite specii, dar și bananieri și alte specii tropicale.

Au fost identificați ”băieții de cartier” care au făcut scandal în Ploiești Vest. Ce amendă au primit

”Zona va fi monitorizată în continuare de către polițiștii Secției de Poliție nr. 3 Ploiești” au transmis reprezentanții IPJ Prahova.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.

Până la 200 de minute – timpul de așteptare în vama Giurgiu, după începerea lucrărilor la partea bulgară a podului

Pe rutele alternative, cum ar fi Ostrov, timpul de tranzitare prin vamă este de doar 30 de minute.

Primăria Lipănești avertizează populația asupra pericolului reprezentat de prezența unui urs

Evitați chiar și în timpul zilei deplasarea în zona Lunca Teleajenului!

Cod roșu de nesimțire în Ploiești. Cât de greu e să duci gunoiul în locurile special amenajate?

Până nu vor fi mai multe camere de supraveghere și mai multe amenzi, nu vom avea un Ploiești curat.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Tânără ucisă de urs în Prahova. Noi detalii despre tragedia din Bucegi

Împușcarea urșilor este o soluție la această criză care provoacă noi victime?

Vor avea ploieștenii căldură la iarnă?

Primarul încă în funcție, Andrei Volosevici, a declarat: ”Intuiţia îmi spune că nu prea vom avea căldură la iarnă”
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Dosar penal în cazul bărbatului împușcat mortal de un polițist. Victima atacase cu toporul un jandarm

Cercetarea vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă.

Până la 200 de minute – timpul de așteptare în vama Giurgiu, după începerea lucrărilor la partea bulgară a podului

Pe rutele alternative, cum ar fi Ostrov, timpul de tranzitare prin vamă este de doar 30 de minute.

Primăria Lipănești avertizează populația asupra pericolului reprezentat de prezența unui urs

Evitați chiar și în timpul zilei deplasarea în zona Lunca Teleajenului!
- Publicitate -