Primul cimitir-parc din Prahova a fost amenajat la Blejoi. Cât costă un loc de veci

cimitir
La Blejoi a fost amenajat primul cimitir-parc din Prahova

Primăria Blejoi anunță continuarea lucrărilor de amenajare a primului cimitir-parc din Prahova, la Ploieștiori. Administrația locală și parohiile din comună au decis să extindă spațiile destinate celor adormiți în contextul în care înhumările au ajuns aproape de capacitatea maximă a locurilor de veci din cele două cimitire ale comunei.

- Publicitate -
- Publicitate -

„Împreună cu membrii comunității ortodoxe, am promovat un concept de cimitir-parc, cu spații verzi generoase și necesare unui loc de reculegere. Am început la Ploieștiori, unde cimitirul vechi a fost extins cu 500 de locuri de veci, vom continua anul acesta și în satul Blejoi” – a declarat primarul Adian Dumitru pentru publicația locală Info Blejoi.

Partea „nouă” a perimetrului amenajat în Ploieștiori poate fi considerată cea mai modernă zonă tip cimitir-parc din județ.

Aleile și parcelele sunt asfaltate și, pe vreme rea, nu vor mai fi probleme cu noroiul.

- Publicitate -
- Publicitate -

Deși noul cimitir este „operațional”, lucrările nu s-au încheiat. În perioada imediat următoare, vor fi montate bănci și se vor planta pomi și flori.

„Cimitirele sunt spații ce nu trebuie neglijate, ele fac parte integrantă din viața religioasă a omului și reprezintă unul dintre locurile în care ne manifestăm respectul față de cei dragi trecuți din această lume, continuând rugăciunea începută în biserică, la cimitir” a declarat preotul Gabriel Tudor pentru  sursa citată.

Astfel, credincioșii din satele Ploieștiori și Țânțăreni pot primi în concesiune locuri de înmormântare în folosință temporară (pe 7 ani) sau permanentă (la atribuirea locului de veci se plătește 700 de lei, respectiv 2.000 de lei).

Pentru fiecare loc de veci se eliberează un act de concesiune, în conformitate cu Regulamentul pentru organizarea și funcționarea cimitirelor eparhiale, parohiale și mănăstirești din cuprinsul eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române.

- Publicitate -
- Publicitate -

Exit mobile version
- Publicitate -