- Publicitate -

Cartierul Dallas din Ploiești urmează să fie demolat. Doar opt familii au prioritate la locuințele sociale. Ce se întâmplă cu restul?

Cartierul Dallas din Ploiești, apărut în apropierea Gării de Vest, lângă conductele de termoficare ale orașului, urmează să fie demolat pentru a face loc proiectului „Asigurarea mobilității traficului prin prelungirea legăturii rutiere și de transport public între Gara de Sud și Gara de Vest (strada Libertății)”.

- Publicitate -

Citește mai multe detalii aici: Motivul pentru care Primăria Ploiești vrea să evacueze „cartierul Dallas”

Conform informațiilor puse la dispoziție de Primăria Ploiești, deși aici locuiesc peste 90 de persoane, doar opt familii au fost cuprinse într-o procedură de a atribuire a unei locuințe sociale.

Ce se întâmplă cu restul? Este o întrebare la care nu am primit răspuns și, cel mai probabil, aceștia oameni vor ajunge pe străzile orașului sau în alte zone periferice unde își vor construi alte barăci.

Pe 21 februarie, Observatorul Prahovean transmis Primăriei Ploiești mai multe întrebări, în baza legii 544/2001, cu privire la soarta oamenilor din cartierul Dallas:

- Publicitate -

1. Cand va incepe evacuarea persoanelor si demolarea constructiilor ilegale din proximitatea Gării de Vest din Ploiești, cunoscută drept Cartierul Dallas?

2. Cand va demara proiectul „Asigurarea mobilității traficului prin prelungirea legăturii rutiere și de transport public între Gara de Sud și Gara de Vest (strada Libertății)”? 

3. Ce soluții/demersuri au fost gasite/făcute de reprezentanții Primăriei Ploiești pentru oamenii care locuiesc in aceste constructii astfel incat sa poata beneficia de sprijin dupa ce actualele locuinte le vor fi dărâmate?

- Publicitate -

4. Câte persoane locuiesc, conform informațiilor deținute la nivelul Primăriei Ploiești, în zona amintita mai sus?

Răspunsul Primăriei Ploiești

În urma cererii dumneavoastră electronice, înregistrată la Direcția Comunicare, Relații Publice și Situatii de Urgență / Serviciul Relații Publice, Monitorizare Proceduri Administrative în Registrul de Informații de Interes Public cu nr. 49/2023 prin care, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, solicitați să vi se comunice o serie de informații referitoare la situația persoanelor care locuiesc în construcțile ilegale situate în proximitatea Gării de Vest din Ploiești, zona cunoscută drept Cartierul Dallas, respectiv proiectul „Asigurarea mobilității traficului prin prelungirea legăturii rutiere și de transport public între Gara de Sud și Gara de Vest (strada Libertății)”, vă facem cunoscute următoarele:

În prezent, în evidențele Administrației Serviciilor Sociale Comunitare / Serviciul Locuințe Sociale figurează, cu dosare înregistrate în vederea obținerii unei locuințe sociale, un număr de 8 familii. Aceste familii sunt înscrise pe Lista cu ordinea de prioritate privind repartizarea de locuințe sociale valabilă pe anul 2023.

- Publicitate -

Citește și: Primăria Ploiești m-a convins să mă mut în cartierul săracilor, Dallas. Deși oamenii trăiesc într-o mizerie cruntă, autoritățile spun că nu le lipsește nimic

În conformitate cu art. 43 din Legea nr. 114/ 1996 – Legea Locuinței, cu modificările și completările ulterioare, locuințele sociale se repartizează de Consiliul Local, în ordinea stabilită în lista de priorități valabilă pe anul în curs.

Totodată, vă comunicăm faptul că, în proximitatea Gării de Vest, în zona cunoscută drept Cartierul Dallas, în prezent locuiesc aproximativ 90 de persoane, cu mențiunea că numărul acestora variază de la o zi la altă.

În acelasi context, vă facem cunoscut faptul că, sunt realizate documentațiile tehnice pentru executarea lucrărilor la obiectivul „Asigurarea mobilității traficului prin prelungirea legăturii rutiere și de transport public între Gara de Sud si Gara de Vest (strada Libertății), inclusiv lucrări de reabilitare a domeniului public al piețelor gărilor” atât pentru etapa I, cât și pentru etapa II.

- Publicitate -

De asemenea, au fost obținute toate autorizațiile de construire necesare și au fost finalizate etapele de verificare a conformității proiectului tehnic aferent contractelor de finanțare, ADR Sud Muntenia informându-ne că acestea respectă prevederile H.G. nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentailor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice.

Conform recomandărilor primite, în etapa de implementare a proiectului se va avea în vedere actualizarea indicatorilor tehnico-economici în faza PT (Proiect Tehnic) conform prevederilor legislative în vigoare, după care se vor demara procedurile de achiziție a contractelor de lucrări aferente celor două etape ale proiectului.

Referitor la aspectele pentru care nu s-au transmis încă informații, vom reveni cu un răspuns în completare.

- Publicitate -

Citește și: Dallas, cartierul din Ploiești unde zeci de oameni, inclusiv copii, trăiesc într-o mizerie de nedescris. Primăria îi amenință cu evacuarea FOTO

Ștefan Vlăsceanu
Ștefan Vlăsceanuhttps://www.observatorulph.ro/
Ștefan Vlăsceanu a fost interesat de presa scrisă încă din perioada liceului, când a intrat pentru prima dată pe ușa redacției ziarului Monitorul de Prahova. Este cel mai tânăr jurnalist din echipa Observatorul Prahovean, în prezent fiind redactor șef. Publică și documentează lunar zeci de articole și subiecte din domenii precum eveniment, social și investigații. În paralel administrează ziarul Observatorul de Brașov. Este absolventul facultății de Sociologie și Comunicare din Brașov, promoția 2013 și câștigător al Galei Tineretului Prahovean 2023 – cel mai activ tânăr jurnalist prahovean.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Sfântul Andrei de la Ploiești, la cina cea de taină administrativă cu preacuvioșii pesedei

Am asistat ieri la procesiunea de plimbare prin public a sfântului Andrei de la Ploiești, intrat acum în galeria prea-cinstitelor fețe pesedicești. Suntem în...

Primarul Andrei Volosevici despre candidatura din partea PSD în 2024: Există orice fel de șansă vizavi de orice fel de lucru

Cu puțin timp în urmă s-a încheiat vizita președintelui PSD, Marcel Ciolacu, la Ploiești, cu ocazia întâlnirii conducerii județene a partidului pe care îl...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

S-a trezit și Consiliul Concurenței! Investigație la producătorii și comercianții de ulei, zahăr și produse lactate

Prețurile au crescut în întreaga lume, majorări motivate de crizele succesive din domeniul sanitar, apoi economic, din cauza războiului din Ucraina... Sunt multe motivele...

Nu e păcăleală de 1 aprilie! Se scumpesc: gazele, energia electrică, țigările și creditele

Dacă în cazul viciilor scumpirile ar trebui să fie un motiv să renunțăm la ele, în cazul utilităților sau creditelor în derulare acestea vor...

Din cauza crizei de medici, SJU Ploiești face schimb de pacienți cu SJU Buzău

Situația crizei de personal din cel mai mare spital din Prahova s-a discutat pe larg la ObservatorulPh Live, la începutul acestei săptămâni. Criza de...

Motivul pentru care România pierde 2,1 miliarde de euro din PNRR. ”Am avut creștere economică mai mare decât estimam”

Sunt peste două miliarde de euro de care România nu va mai beneficia. Suma nu este deloc de neglijat, însă motivul invocat de Ministerul...

SC Hale și Piețe se mută în fosta clădire Peco din Ploiești – VIDEO

Fosta clădire Peco din Ploiești a fost achiziționată de SC Hale și Piețe, în 2012, cu 900.000 de euro. La aproape 11 ani după...
Emisiuni
- Publicitate -