În Ploiești gunoiul este împărțit, dar, din păcate, din cauza informării deficitare, oamenilor nu le este deloc clar cui trebuie să se adreseze și pentru ce.
Din acest motiv am încercat să facem puțină lumină în acest caz și să vedem cam cui trebuie să ne adresăm în funcție de situație.
Blue Planet se ocupă de căile publice, măturare, deszăpezire și ridicarea deșeurilor abandonate, adică acelea depozitate la intersecții și colțuri de stradă în baza unui contract încheiat cu Primăria Ploiești. – tel. +40 371.470.331
Blue Planet mătură străzile și ridică sacii cu ceea ce a măturat. Deșeurile astfel colectate sunt duse la rampa de depozitare gunoi menajer.
„Chiar și atunci când sunt măturate străzile de frunze, deoarece nu este „frunză curată”, ci amestecată cu resturi, PET-uri, ambalaje, pietre, etc., tot la rampa de depozitare ajung.”, a declarat pentru Observatorul Prahovean Dani Năstase, director operațional al Blue Planet.
Astfel explică acesta motivul pentru care aceste frunze adunate de pe străzi, nu pot fi folosite pentru compost.
Deci, dacă aveți probleme cu gunoiul de pe stradă, sunați la Blue Planet.
Citește și: Pe strada Brumărelelor din Ploiești gunoiul din pubele a făcut șobolani
Rosal este singurul operator de colectare și transport gunoi menajer din Ploiești. El se ocupă de ghene și tomberoane. – tel. +40 244.933
În cazul în care aveți deșeuri rezultate din construcții sau renovări, trebuie să contactați Rosal-ul, să încheiați un alt contract cu ei. În baza noului contract, aceștia vin, contra cost, să ridice deșeurile astfel provenite.
La fel este și situația deșeurilor vegetale. Dacă, spre exemplu, omul și-a strâns frunzele din curte în saci și dorește să scape de ele, trebuie să contacteze tot Rosalul, să încheie un nou contract și, în baza lui, aceștia vin și ridică deșeurile vegetale.
SGU are în administrare spațiile verzi și parcările din Ploiești. Se ocupă de întreținerea spațiilor verzi, de greblare și toaletarea copacilor. – tel. +40 244.977
Dacă aveți, spre exemplu, un copac uscat în fața blocului care este un pericol, trebuie să vă adresați SGU Ploiești și să solicitați tăierea lui.
De asemenea, toaletarea spaților verzi din jurul blocurilor, întreținerea acestora, parcurile publice sunt tot în administrarea SGU.
Cu acest material sperăm că am reușit să facem puțină lumină în ceea ce privește administrarea deșeurilor în Ploiești.