Ministerul Afacerilor Interne a publicat locurile scoase la concurs pentru școlarizare, dar și calendarul de admitere. La Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina sunt scoase la concurs 1340 de locuri de școlarizare. Alte 300 de locuri de școlarizare sunt prevăzute la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti.
Cererea-tip de înscriere, potrivit Poliției Române, se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare (inspectoratul de poliție județean sau Direcția Generală de Poliția a Municipiului București), până la data de 4 noiembrie 2022, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
Citește și: Harta adăposturilor civile din Prahova. Multe nu au curent electric, instalații de filtro-ventilație sau grupuri sanitare
„Sunt câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi și sunt foarte importanți! Primul sună cam așa… Trebuie să îți dorești cu adevărat să devii polițist și să lupți, pentru că nu este tocmai ușor”, a anunțat, pe Facebook, Poliția Română.
Examenele vor consta în evaluarea cunoștințelor teoretice și evaluarea performanței fizice. La Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina sunt prevăzute 1340 de locuri.
Calendarul de admitere
- 17 noiembrie 2022 – pentru constituirea dosarului de recrutare, candidații trebuie să depună documentele solicitate
- 11 noiembrie 2022 – evaluarea psihologică a candidaţilor se organizează în paralel cu perioada de înscriere, conform planificării.
- 23-29 noiembrie 2022 – probă de evaluare a performanței fizice (candidații fiind repartizați pe 7 centre zonale pentru susținerea probei eliminatorii, în funcție de arondare)
Citește și: Accident pe DN1B, la Bucov. O femeie în vârstă de 48 de ani a fost rănită – FOTO
- 10 decembrie 2022 – Proba de evaluare a cunoștințelor
- 15 decembrie 2022 – 20 ianuarie 2023 – Examinarea medicală
- 25 ianuarie 2023 – Rezultatele finale ale admiterii
Centre de evaluare
- Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
- Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
- Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
Citește și: Sediul social al Termo Ploiești este închis. Explicația conducerii societății – FOTO
- Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;
- Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – pentru toți candidații înscriși la această școală.
Citește și: Primele apartamente care vor avea apă caldă în Ploiești. Două centrale termice au devenit funcționale
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că evaluarea performanței fizice se susține, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, potrivit arondării, repartizarea acestora fiind în sarcina unității de învățământ pentru care au optat. Planificarea și afișarea pe site-ul oficial se realizează de către centrul zonal.
„Proba pentru evaluarea cunoștințelor cuprinde subiecte la disciplinele: limba română, limbă străină (engleză sau franceză), legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne și a instituțiilor guvernamentale, educaţie civică şi cetăţenească. De asemenea, se va evalua capacitatea de analiză şi sinteză, precum şi raţionamentul logic”, a precizat MAI.
Citește și: Când va fi reluată furnizarea apei calde. Anunțul oficial al Termo Ploiești
Rezultatele obţinute la probele de concurs se aduc la cunoștința candidaților prin postare pe site-ul oficial al unităților de învățământ pentru care au optat candidații. Contestaţiile se transmit online la adresa e-mail a unității de învățământ și se soluționează la sediul acesteia.
Locurile pentru școlarizare scoase la concurs
- Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina – 1340;
- Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca – 300;
- Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea- 240;
- Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 350;
- Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 350;
- Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300.