- Publicitate -

Dreptul de proprietate pentru Babele și Sfinx, în instanță, pe rolul Curții de Apel Ploiești: „Orice încălcare a dreptului de proprietate publică asupra acestora va fi aspru sancționată”

Data:

După ce reprezentanții județului Dâmbovița au anunțat victorioși că au câștigat dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Babele și Sfinxul din Bucegi, autoritățile din Prahova susțin contrariul. Dreptul de proprietate asupra celor două monumente face obiectul unui dosar aflat pe rolul Curții de Apel Ploiești. „Orașul Bușteni este în continuare proprietar al celor două monumente naturale Sfinxul și Babele, iar orice încălcare a dreptului de proprietate publică asupra acestora va fi aspru sancționată prin efectuarea tuturor demersurilor legale necesare”, a anunțat primarul orașului Bușteni

- Publicitate -

Disputa legată de hotarele dintre Prahova și localitatea din Dâmbovița, Moreni, datează de mai mulți ani. Reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au anunțat victoria în instanță cu privire la dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Babele și Sfinx, numai că autoritățile din Prahova contrazic acest lucru.

Citește și: ”Sfinxul și Babele sunt în Dâmbovița” – CJ Dâmbovița a anunțat că a câștigat definitiv în instanță procesul cu Prahova

Primii care și-au exprimat o opinie pe această temă au fost reprezentanții Prefecturii Prahova, care au anunțat că Babele și Sfinxul sunt și rămân în domeniul public al orașului Bușteni.

Citește și: Prefectura Prahova: Babele și Sfinxul rămân în domeniul public al orașului Bușteni

La rândul său, primarul orașului Bușteni, Mircea Corbu, a explicat că dreptul asupra celor două monumente face obiectul unui alt dosar aflat pe rolul Curții de Apel Ploiești.

- Publicitate -

„Dosarul soluționat de Curtea de Apel Pitești nr. 4994/120/2015 vizează delimitarea teritorială dintre cele două localități Bușteni și Moroieni și nu dreptul de proprietate asupra Monumentelor naturale Sfinxul și Babele drept stabilit prin Hotărârea de Guvern nr. 1359/2001. În cadrul dosarului 4994/120/2015 Comuna Moroieni a atacat aceasta Hotărâre de Guvern susținând nelegalitate sa, însă această excepție a fost respinsă prin încheiere pronunțată în acest dosar rămasă definitivă. Prin urmare dreptul de proprietate asupra Monumentelor naturale Sfinxul și Babele nu a fost în nici un caz stabilit în favoarea Comunei Moroieni. Dimpotrivă confirmarea acestui drept face obiectul unui alt dosar aflat pe rolul Curții de Apel Ploiești, și anume dosarul nr. 754/42/2022. Delimitarea dintre cele două localități și, respectiv județe, nu afectează în nici un mod drepturile de proprietate anterior stabilite în mod legal”, a precizat primarul din Bușteni, pe pagina de Facebook.

„În concluzie Orașul Bușteni este în continuare proprietar al celor două monumente naturale Sfinxul și Babele, iar orice încălcare a dreptului de proprietate publică asupra acestora va fi aspru sancționată prin efectuarea tuturor demersurilor legale necesare”, se mai arată în comunicatul emis de primarul orașului Bușteni .

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -