Dacă la Ploiești proiectul unui spital nou a însemnat doar bani ”tocați” pe studii de fezabilitate, Primăria Oradea a scos la licitație construcția unei unități sanitare moderne cu fonduri europene prin programul PNRR.
Ideea unui spital nou la Ploiești a apărut în campania electorală din 2012, prima locație propusă fiind fostul sediul al OMV Petrom din centrul Ploieștiului. Proiectul a ”picat” după ce mai multe studii au arătat că în imobilul respectiv nu pot fi organizate circuitele necesare, iar în lifturi nu încăpeau tărgile brancardierilor.
Citește și Polițiștii au solicitat mai multe documente din Primăria Ploiești. Ce vizează ancheta
Ulterior, au mai existat numeroase propuneri de construire a unui spital nou, atât din partea Primăriei Ploiești, cât și din partea Consiliului Județean Prahova în diverse locații, dintre care amintim lângă actualul spital județean sau în zona Bariera București.
În cei zece ani care au trecut de la alegerile din 2012, deși s-au plătit sume considerabile pe tot felul de studii, nu există nicio licitație pentru construirea unui spital nou la Ploiești.
De o oportunitate uriașă de finanțare, cum este PNRR, care a fost ratată de actuala administrație ploieșteană și județeană, beneficiază Primăria Oradea.
Citește și Nu Ploieștiul, ci Sinaia va avea un spital nou. Reședința de județ are deocamdată planuri și un maidan
Aceasta a scos deja la licitație construcția unui spital de boli infecțioase și plămâni prin PNRR. Investiția, în valoare de 80 de milioane euro, presupune acoperirea tuturor costurilor de proiectare și execuție. Unitatea sanitară va fi gata în cel mult trei ani de la începerea lucrărilor.
Potrivit anunțului postat pe SEAP, spitalul va avea un total de 218 de paturi (minim) pentru spitalizarea continuă a pacienților, ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități, la care se adaugă 20 paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungînd la un total de 249 paturi minim – 326 paturi maxim, notează și economedia.ro.