- Publicitate -

Lista localităților din Prahova unde apa este oprită pe timpul nopții. Restricții inclusiv pe timpul zile în șase comune din județ

Data:

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a anunțat că va continua, până pe 24 iulie 2022, programul de distribuție a apei pentru mai multe localități din aria de operare. Măsura se aplică, potrivit SC Hidro Prahova, având în vedere seceta extremă și consumul deosebit de ridicat, din cauza folosirii apei potabile în activități agricole.

- Publicitate -

Societatea Hidro Prahova a anunțat că va organiza programul de distribuție astfel încât oprirea apei să se facă mai ales pe timpul nopții, în localitățile unde acest lucru este posibil, dar și pe timpul zilei, pentru refacerea stocurilor de apă necesare populației.

Localitățile din Prahova unde vor exista restricții de furnizare a apei pe timpul nopții

  • În orașul Mizil, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire pentru refacerea resurselor fiind cuprins între orele 23.00 – 5.00.
  • În orașul Urlați și în comuna Gornet Cricov, apa va fi furnizată în regim normal ziua, intervalul de oprire, pe timpul nopții, fiind cuprins între orele 0.00 – 5.30.
  • În comuna Ciorani, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, programul de oprire fiind cuprins între orele 23.00 – 4.30.
  • În comuna Baba Ana (satele Conduratu, Cireșanu și Satu Nou), intervalul de oprire va fi cuprins între orele 23.00 – 5.00, pe timpul zilei apa fiind furnizată în regim normal.

Localitățile din Prahova unde vor exista restricții de furnizare a apei inclusiv pe timpul zilei

SC Hidro Prahova a anunțat că la nivelul unor localități vor fi aplicate restricții în furnizarea apei, atât pe parcursul zilei, cât și noaptea, programele fiind adaptate în funcție de resursele locale.

  • În comuna Scorțeni (satele Mislea, Scorțeni, Bordenii Mari și Bordenii Mici), apa va fi oprită în principal pe timpul nopții, în intervalul 23.00-5.30 și, în situații de urgență, pe parcursul zilei, între orele 13.00 – 16.30 .
  • În comunele Fântânele și Vadu Săpat, apa va fi oprită în intervalele 8.00-18.00 și 21.00-6.00.
  • În comunele Jugureni și Gura Vadului (satele Gura Vadului și Tohani), apa va fi oprită, pentru refacerea stocurilor, în următoarele intervale: 10.00-17.00 și 22.00 – 6.00.
  • În comuna Iordăcheanu (satele Mocești, Iordăcheanu și Plavia), vor fi vizați de aplicarea unui program de distribuție a apei numai abonații care locuiesc în zonele înalte, în condițiile în care abonații de la șes vor avea apă în regim normal de presiune și debit. Pentru zonele înalte ale localității, apa va fi furnizată între orele 7.00-11.00 și 20.00-23.00.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații din localitățile unde au fost introduse aceste restricții că programele anunțate vor fi suspendate atunci când sursele de apă subterane sau de suprafață vor asigura debitele necesare pentru nevoile populației. Primăriile localităților afectate au fost informate cu privire la necesitatea introducerii acestor restricții, implicit cu privire la faptul că programele de furnizare a apei potabile reprezintă, în acest context, singura soluție tehnică pentru refacerea resurselor de apă în sistemele de alimentare. Societatea HIDRO PRAHOVA SA reia apelul către toți abonații să folosească apa numai în scop menajer și să renunțe la utilizarea resurselor existente pentru activități agricole și de grădinărit, în scopul evitării deficiențelor în procesul de distribuție”, a anunțat Hidro Prahova.

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -