- Publicitate -

Lista localităților din Prahova vizate de restricțiile de apă, pe timpul nopții, din cauza secetei

SC Hidro Prahova a anunțat că, din cauza secetei excesive și pe fondul unor consumuri extrem de ridicate pentru activități agricole și de grădinărit, va menține un program de distribuție a apei pentru mai multe localități din aria de operare. Pe lista localităților unde a fost introdus un program de distribuție a apei figurează și orașele Urlați și Mizil.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a anunțat că este obligată să mențină și în săptămâna 4-10 iulie 2022 un program de distribuție a apei pentru mai multe localități din aria de operare, din cauza resurselor insuficiente de apă, în condiții de secetă excesivă și pe fondul unor consumuri extrem de ridicate pentru activități agricole și de grădinărit.

Pe lista localităților vizate de această măsură figurează Mizil, Urlați, Gornet Cricov, Ciorani, Scorțeni, Baba Ana, Fântânele, Vadu Săpat, Iordăchenu, Chiojdeanca.

Pentru a afecta cât mai puțin populația din zonele vizate, societatea HIDRO PRAHOVA SA a luat măsuri ca în majoritatea localităților unde se impune introducerea unui program de distribuție, oprirea apei să se facă numai pe timpul nopții, în scopul refacerii necesarului de consum din rezervoarele de înmagazinare”, a precizat SC Hidro Prahova.

Comunicatul SC Hidro Prahova

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că este obligată să mențină și în săptămâna 4-10 iulie 2022 un program de distribuție a apei pentru mai multe localități din aria de operare, din cauza resurselor insuficiente de apă, în condiții de secetă excesivă și pe fondul unor consumuri extrem de ridicate pentru activități agricole și de grădinărit.

Pentru a afecta cât mai puțin populația din zonele vizate, societatea HIDRO PRAHOVA SA a luat măsuri ca în majoritatea localităților unde se impune introducerea unui program de distribuție, oprirea apei să se facă numai pe timpul nopții, în scopul refacerii necesarului de consum din rezervoarele de înmagazinare.

Prezentăm în continuare localitățile afectate de aceste măsuri, precum și programele de distribuție a apei aferente fiecărei zone:

Prezentăm în continuare localitățile afectate de aceste măsuri, precum și programele de distribuție a apei aferente fiecărei zone:

  • În orașul Mizil și în comuna Gura Vadului, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire pentru reîncărcarea rezervorului fiind cuprins între orele 23.00 – 5.00.
  • În orașul Urlați și în comuna Gornet Cricov, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire fiind cuprins între orele 0.00 – 5.30.
  • În comuna Ciorani, apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire fiind cuprins între orele 23.00 – 4.30.
  • În comuna Scorțeni (satele Mislea, Scorțeni, Bordenii Mari și Bordenii Mici), apa va fi oprită pe timpul nopții, în intervalul 23.00-5.30, iar pe parcursul zilei numai între orele 13.00 – 16.30 .
  • În comuna Baba Ana (satele Conduratu, Cireșanu și Satu Nou), apa va fi furnizată în regim normal pe parcursul zilei, intervalul de oprire fiind cuprins între orele 23.00 – 5.00.
  • În comunele Fântânele și Vadu Săpat, apa va fi furnizată numai în intervalele 6.00-8.00 și 18.00-21.00.
  • În comunele Iordăcheanu (sat Mocești) și Chiojdeanca (satele Trenu și Nucet), abonații din zonele înalte nu vor avea apă, din cauza consumului ridicat semnalat în cele două localități.

Restricțiile vor putea fi suspendate pe parcursul acestui interval, numai în situația în care vor fi semnalate precipitații suficiente pentru a completa rezervele de apă necesare asigurării consumului în zonele vizate.

HIDRO PRAHOVA SA precizează că a informat primăriile localităților afectate despre necesitatea introducerii acestor restricții, implicit cu privire la faptul că programul de furnizare a apei potabile reprezintă, în acest context, singura soluție tehnică pentru refacerea resurselor de apă în sistemele de alimentare.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA face în continuare apel la toți abonații să folosească apa strict în gospodărie și să renunțe la utilizarea resurselor existente pentru activități agricole și de grădinărit, în scopul evitării acestor deficiențe în procesul de distribuție.

Societatea noastră îşi cere scuze faţă de locuitorii care vor suferi de lipsa apei potabile şi roagă toţi consumatorii afectaţi să îşi asigure rezerve de apă pentru consum și uz casnic, în perioadele anunțate de întrerupere a furnizării apei. Reluarea distribuției către utilizatorii HIDRO PRAHOVA SA se va face treptat, la parametrii de calitate corespunzători, pe măsura umplerii rețelelor.

Vezi oferta eMag STOCK BUSTERS 5-7 iulie 2022

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Cod galben de polei în Prahova. Lista localităților vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de cod galben de polei, avertizare valabilă în zeci de localități din Prahova. Atenționarea ANM...

Cod galben de polei în Prahova, inclusiv în Ploiești și Câmpina. Lista localităților vizate

Administrația Națională de Meteorologie a(ANM) a emis, marți, o atenționare de cod galben de polei, avertizare valabilă și în zeci de localități din Prahova....
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Avarie la rețeaua de apă a municipiului Câmpina. Explicația Hidro Prahova

Municipiul Câmpina, al doilea ca mărime din județul Prahova, a rămas, joi seară, fără apă potabilă. Societatea care administrează sistemul de alimentare cu apă...

Minor de 16 ani, din Breaza, dispărut dintr-un centru de plasament. L-ați văzut? Sunați la 112

Un minor în vârstă de 16 ani din Centrul de Plasament Breaza a dispărut, joi seară, din incinta adăpostului. Potrivit IJP Prahova, lipsa acestuia...

Cezar, „The voice”, alături de copiii talentați care provin din medii defavorizate. „Nu vând iluzii! Dacă un copil are potențial, îi sunt alături, dar...

Este unul dintre primii 5 contratenori ai lumii și singurul din România. Vocea sa inconfundabilă impresionează. Artistul ploieștean, Cezar „The voice” Ouatu a avut...

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...
Parteneri
MindArchitect
- Publicitate -