În timp ce municipalitatea ploieșteană promite construirea unui Spital Municipal de Urgență în zona Ghighiului, în vecinătatea Hipodromului Ploiești, Consiliul Județean Prahova anunță ca prioritate înființarea unui Complex integrat de servicii de asistență medicală de urgență la Spitalul Județean de Urgență. Autoritățile județene au vorbit, marți, despre cum ar urma să arate viitoarea unitate medicală de la Județean.
Discuția cu privire la construirea unui Complex de servicii de asistență medicală de urgență a fost avansată, marți, în timpul ședinței Consiliului Județean Prahova, în contextul în care pe ordinea de zi a figurat un proiect de hotărâre care a vizat asocierea județului Prahova cu municipiul Ploiești în vederea derulării lucrărilor de relocare a pepinierei situate în imediata vecinătate a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.
În această zonă, Consiliul Județean Prahova intenționează realizarea unui Complex integrat de servicii de asistență medicală de urgență, care ar urma să asigure servicii medicale, condițiile de cazare, spații pentru aparținători, dar și respectarea circuitelor medicale în contextul unor pandemii, precum și creșterea gradului de satisfacție al angajaților cât și al pacienților.
Citește și: Ministrul Sănătății, despre viitorul Spital Municipal de Urgență Ploiești: „E nevoie de o structură flexibilă” – VIDEO
Viitoarea unitate medicală ar urma să fie construită pe o suprafață de aproximativ 4 hectare, aleile și căile de acces, dar și parcarea ar urma să se întindă pe o suprafață de 2-3 hectare, urmând ca pe restul suprafeței să fie realizate locuințe pentru medici, dar și o serie de facilități cum ar fi un heliport și un terminal pentru ambulanțe.
Directorul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, dr. Bogdan Nica, a anunțat în ședința Consiliului Județean Prahova, că noua clădire, unde vor fi mutate secțiile exterioare ale Spitalului Județean de Urgență Ploiești, ar urma să includă secții aproape cu același aspect, iar saloanele ar urma să fie dotate cu 1-2 paturi pentru a fi conform standardelor europene.
„Dacă această structură se construiește, intenționăm să recompartimentăm și secțiile renovate, să nu mai fie șase paturi în salon”, a precizat dr. Bogdan Nica, directorul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, care a precizat că viitoarea clădire ar urma să aibă doar două-trei etaje.
„Pentru realizarea acestui obiectiv de interes județean, respectarea normelor de protecție sanitară, precum și asigurarea locurilor de parcare ale personalului și aparținătorilor pacienților, este necesar să se transfere un teren de aproximativ 15 ha din proprietatea publică a municipiului Ploiești în domeniul public al județului Prahova”, se arată la proiectul anexat la proiectul de hotărâre aprobat, marți, în ședința Consiliului Județean Prahova.
Cheltuielilor de relocare a pepinierei sunt estimate la 2.133.271 lei.