- Publicitate -

Control la spitalul județean de urgență Ploiești după dezvăluirile chirurgului Dan Oprea

Data:

După ce Observatorul Prahovean a publicat dezvăluirile chirurgului Dan Oprea, prefectul de Prahova a anunțat constituirea unei comisii de control la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

- Publicitate -

Chirurgul Dan Oprea de la spitalul județean de urgență din Ploiești a tras un semnal de alarmă privind situația cu care se confruntă și din care au de pierdut pacienții.

”Sunt exasperat de faptul că pot opera 2-3 pacienți pe zi, iar lista de așteptare pentru intrarea pe mesele de la chirurgie este de 17 persoane(ASTĂZI!) 5 sunt reprogramați de ieri.

Necazul e că ne sunt aduși pacienți din alte județe, cum ar fi Buzăul, motivându-se că acolo nu sunt specialiști. Știu, și ei sunt tot oameni, și ei trebuie operați și tratați, dar uite că nu reușim să îi rezolvăm pe ai noștri, pe cei din Prahova.

- Publicitate -

Citește și Chirurgul Dan Oprea (SJU Ploiești) trage un nou semnal de alarmă: ”E grav! Operăm 2-3 pacienți pe zi și avem azi 17 în așteptare. Terapia intensivă e blocată cu pacienți din alte județe”

Nu pot să înțeleg de ce mai avem terapie intensivă Covid, când pe secția respectivă sunt în medie cam 8 cazuri. Gata! S-a dus și Covidul ăsta! Să se facă o secție în alt spital, acum că nu mai e așa presiune și să ne facă nouă, aici, terapie intensivă suplimentară pentru toate celelalte cazuri. Și nu cer pentru noi, cer toate astea pentru pacienți!” a declarat pentru Observatorul Prahovean chirurgul Dan Oprea.

Acesta a criticat conducerea UPU vinovată, în opinia sa, de plecarea medicilor specialiști din spital.

”Să îți spun de ce ne-au plecat cardiologii și radiologii și alți medici specialiști de pe secții! Nu au vrut să mai fie sclavi la UPU. Una-două, erau solicitați să coboare, deși personalul UPU ar fi trebuit să se poată descurca.

- Publicitate -

Lasă-ți pacienții de pe secție și du-te la 50 de solicitări pe noapte de cazuri cardio, dintre care jumătate nu aveau ce să caute la UPU și blocau efectiv activitatea.

O triere făcută de profesioniști nu ar mai fi solicitat medicii specialiști de pe secții. Sunt nume mari care au plecat. S-au săturat și s-au dus… Alții nu mai vin… Normal să plece, când ajungă să facă și treaba de la UPU, deși acolo salariile sunt aproape duble. Căutați-i și întrebați-i pe toți cei care au plecat” a punctat medicul Oprea.

După articolul publicat ieri de Observatorul Prahovean, prefectul de Prahova, Daniel Nanu, a a dispus constituirea unei comisii pentru verificarea modului de aplicare și respectare a actelor normative în vigoare de către reprezentanții spitalului.

- Publicitate -

Comunicatul Prefecturii Prahova:

În urma aspectelor semnalate în mass-media locală referitoare la disfuncționalități existente în desfășurarea activității în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu a dispus constituirea unei comisii pentru verificarea modului de aplicare și respectare a actelor normative în vigoare de către reprezentanții spitalului.

Guvernul este cel care reglementează sistemul sanitar prin legislaţie care să favorizeze aplicarea managementului calităţii în unităţile sanitare, facilitând munca furnizorului şi apărând pacientul de deficienţele din sistem.

Astfel, ca reprezentant în teritoriu, Instituția Prefectului va face toate eforturile necesare pentru ca cetățenii județului să beneficieze de dreptul la îngrijiri medicale de calitate, la cele mai înalte standarde, în funcție de resursele disponibile, eliminând posibilitatea de discriminare sau de vătămare a acestuia.

- Publicitate -

Această comisie își va desfășura activitatea în perioada 25 – 31 mai 2022 și va fi coordonată de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Prahova alături de reprezentanți ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova și ai Corpului Control al Instituției Prefectului Județul Prahova.

Rezultatele verificărilor vor fi integrate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, care va întocmi un raport ce urmează a fi prezentat prefectului județului până la data de 03 iunie 2022.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -