- Publicitate -

Ploieștenii sunt obligați să aștepte două luni pentru o nouă carte de identitate. Explicația autorităților

Solicitarea eliberării unui act de identitate la Ploiești a devenit o adevărată provocare pentru cei care intenționează să facă un astfel de demers. Din cauza numărului mare de solicitări, dacă o persoană încearcă să se programeze online astăzi, 5 mai, primele locuri disponibile sunt fie pe 30 iunie, în situația cea mai fericită, fie pe 7 iulie.

Mai mulți ploieșteni au semnalat că, în ultima perioadă, sunt nevoiți să aștepte chiar și două luni pentru eliberarea unui nou act de identitate. Eliberarea unui act de identitate se realizează numai după ce, în prealabil, persoana care solicită eliberarea cărții de identitate a realizat o programat online, pe care trebuie să o confirme în maximum două ore, astfel încât aceasta să nu fie anulată.

„Vă semnalez că în Ploiești, în anul 2022, nu se poate schimba buletinul decât cu programare online. Ieri am fost la Serviciul Public Local de Evidență a Persoanelor Ploiești și la unul dintre ghișee programarea era cel mai devreme în data de 28.06.2022, iar la alt ghișeu, în data de 23 iunie. Singura explicație pe care am primit-o a fost aceea ca a fost pandemie și din cauza asta programările durează așa de mult… se poate și mai rău.  Noi cei care trebuie să schimbam buletinul ce facem? Și încă n-au început concediile și implicit nu au venit romanii din străinătate să-și schimbe documentele”, ne-a semnalat cazul la redacție o ploieșteancă, care susține că în alte localități din țară situația nu se regăsește.

Citește și: Record de cereri de pașapoarte, în Prahova. Nu mai sunt locuri pentru programări online până pe 18 aprilie

Două luni de așteptare pentru un buletin

Am încercat să verificăm situația și, la numai o zi distanță, în data de 5 mai, ultima programare online la unul dintre ghișee era posibilă în data de 30 iunie, iar la cel de-al doilea ghișeu pe 7 iulie, ceea ce înseamnă mai mult de două luni de așteptare.

„La Galați, de exemplu, programările se pot face de pe o zi pe alta. Și au și patru ghișee disponibile. Noi la Ploiești avem doar două și dăm vina pe pandemie…..La București se pot face de săptămâna viitoare. Doar la noi durează aproximativ două luni. La fel la Iași. Și e un oraș foarte mare. Am luat prin sondaj, și doar la Ploiești se întâmplă asta”, ne-a scris o cititoare a Observatorulph.ro, care a precizat că urgența pentru schimbarea actului de identitate este dată de faptul că și-a schimbat domiciliul și trebuie să-și înscrie copilul la grădiniță.

Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești: „Prea multe solicitări”

Reprezentanții Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești susțin că în ultima perioadă se înregistrează un număr mare de solicitări.

„Este un număr foarte mare de solicitări. Serviciul Public Local Comunitar de Evidență Municipiul Ploiești deservește aproximativ 255.000 de persoane din Ploiești și din cele opt localități arondate”, a precizat Cristina Gîdiuță, director executiv Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești.

Citește și: Gluma lui Marian Godină de 8 martie: ”La mulți ani tuturor femeilor și bărbaților de la coada de la pașapoarte!”

Numărul mare de solicitări nu ar fi singura problemă. Lipsa de personal ar mai fi cea de a doua cauză pentru care există o perioadă de timp atât de mare de așteptare, în contextul în care, conform unui normativ, numărul maxim de posturi al acestui serviciu din cadrul municipiilor reședință de județ este un post la 6.500 de locuitori.

De altfel, în acest sens au fost făcute demersuri pentru modificarea legislației, astfel încât numărul maxim de posturi al serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor din cadrul municipiilor reședință de județ să fie de un post pentru fiecare 5.000 de locuitori.

Aproximativ 7.000 de cărți de identitate eliberate la Ploiești de la începutul anului

Pragul maxim de solicitări nu a fost încă atins la Ploiești. Aproximativ 10.000 de persoane figurează cu acte expirate în perioada pandemiei, aceștia având la dispoziție alte 90 de zile de la ridicarea stării de alertă pentru solicitarea unui nou act de identitate. Pragul maxim de solicitări ar urma să fie înregistrat după data de 7 iunie, când expiră perioada de valabilitate a celor mai multe acte de identitate.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Cum s-a produs accidentul de la Urlați. Șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu avea permis

Accidentul rutier a avut loc, duminică dimineață, pe raza localității Urlați. Un autoturism a pătruns pe contrasens, s-a răsturnat, a spulberat un gard și...

Starea victimelor din accidentul rutier de la Urlați. O minoră de 14 ani și un tânăr de 19 ani au ajuns la spital

Accidentul rutier s-a produs, duminică dimineață, în jurul orei 03.45, după ce un autoturism s-a răsturnat. În autoturism se aflau o fată în vârstă...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Cum s-a produs accidentul de la Urlați. Șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu avea permis

Accidentul rutier a avut loc, duminică dimineață, pe raza localității Urlați. Un autoturism a pătruns pe contrasens, s-a răsturnat, a spulberat un gard și...

Accident grav pe DN2, în Buzău. O autoutilitară a acroșat o căruță

Accidentul rutier s-a produs, sâmbătă dimineață, pe DN 2C Slobozia-Buzău, la ieșire din localitatea Padina, județul Buzău, după ce o autoutilitară a acroșat un...

Starea victimelor din accidentul rutier de la Urlați. O minoră de 14 ani și un tânăr de 19 ani au ajuns la spital

Accidentul rutier s-a produs, duminică dimineață, în jurul orei 03.45, după ce un autoturism s-a răsturnat. În autoturism se aflau o fată în vârstă...

Accident la Urlați. O fată de 14 ani și un tânăr de 19 ani au fost transportați la spital – FOTO

Accidentul rutier s-a produs, duminică dimineață, în jurul orei 03.45, în cartierul Cherba, din Urlați. Pompierii militari ajunși la fața locului au găsit în...

Adolescent în vârstă de 16 ani, dat dispărut la Drăgănești. Apelul Poliției

Polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Valea Călugărească au fost sesizați, sâmbătă, în jurul orei 17.30, de către o femeie, cu privire la...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -