Vremea continuă să fie rece în Ploiești pentru această perioadă, în special dimineața și noaptea. Temperatura maximă se va situa la 6 grade Celsius, potrivit ANM. La munte, meteorologii au emis o atenționare de risc însemnat de avalanșe, în special la altitudini de peste 1800 de metri.
Temperaturile de primăvară se lasă așteptate la Ploiești, unde, în următoarele zile, potrivit ANM, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade Celsius.
Prognoza meteo pentru perioada 17 martie, ora 08.00 – 18 martie, ora 08.00
Potrivit ANM, valorile termice vor continua să scadă, astfel încât vremea va deveni rece pentru a doua decadă a lunii martie, mai ales noaptea.
„Cerul va avea înnorări temporare pe parcursul zilei și se va degaja noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -7… -6 grade”, a precizat ANM.
Citește și: Cum obții o zi liberă de la serviciu dacă ai participat la recensământ. Ce trebuie să faci
Prognoza meteo pentru intervalul 18.03, ora 08.00 – 19.03, ora 08.00
Vremea, potrivit ANM, se va menține rece pentru această dată, chiar deosebit de rece noaptea și dimineața. „Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla în general moderat ziua. Temperatura maximă va fi de 5… 6 grade, iar cea minimă de -6… – 5 grade”, a precizat ANM.
Prognoza meteo pentru perioada 19.03, ora 08.00 – 20.03, ora 08.00
Vremea, potrivit ANM, va fi în continuare rece, deosebit de rece dimineața și noaptea. „Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii 6 grade, iar cea minimă de -5… – 4 grade”, a anunțat ANM.
Citește și: Un nor de praf saharian a acoperit mașinile din Ploiești și comunele limitrofe
Atenționare de risc însemnat de avalanșe în zona de munte
Potrivit ANM, la peste 1800 m, va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă, local consistent.
„În partea superioară se găsește un strat instabil de 30-40 cm, alcătuit din zăpadă acumulată în perioada precedentă, cu rezistență scăzută și care s-a mai stabilizat ușor zilele trecute.
În zona crestelor sunt formate plăci de vânt, iar în zonele adăpostite de pe văi, depozite mai însemnate de zăpadă şi troiene.
În profunzime, stratul mai vechi este în general compactat și stabil. Riscul declanșării avalanșelor va fi însemnat (3), îndeosebi prin riscul dislocării stratului instabil din partea superioară sau a plăcilor de vânt din zonele înalte, la supraîncărcări”, a precizat ANM