Ploieștiul intră în scenariul galben. Rata incidenței pentru fiecare localitate din Prahova la 13 ianuarie

0

Rata incidenței raportată de DSP Prahova la Ploiești, pentru 13 ianuarie este de 1,57 cazuri la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni, posibil chiar și astăzi, pentru aprobarea noilor restricții. Numărul localităților din Prahova care au intrat în scenariul roșu, respectiv galben, este în creștere.

După întrunirea CJSU Prahova, lista restricțiilor care se vor aplica pentru localitățile care au intrat în scenariul galben, inclusiv la Ploiești, va fi următoarea:

Masca este obligatorie în toate spațiile publice închise sau deschise.

Sunt permise doar măști de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), cele din material textil fiind considerate neconforme. Excepție fac copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele singure în birou, reprezentanții cultelor religioase, vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante și persoanele cu dizabilități cognitive

Magazine alimentare: deschise între 05:00-22:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu, nu este necesar certificat COVID

Magazine nealimentare, prestări servicii în spații închise sau deschise: deschise între 05:00-22:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu. În magazinele nealimentare mai mici de 200 mp, nu este necesară prezentarea certificatului COVID, în celelalte DA.

Restaurante, cafenele la interior, terase: deschise între 05:00-22:00 până la 50 % din capacitatea spaţiului. Certificatul COVID este obligatoriu.

Activități recreative și sportive în aer liber: maximum 10 persoane care nu locuiesc împreună

Săli de sport/fitness: până la 30 % din capacitatea spaţiului, distanță de minimum 2 metri între persoane și spațiu de minimum 4 mp de persoană. Certificatul COVID este obligatoriu.

Bazine de înot, piscine interioare: până la 30 % din capacitatea spaţiului. Certificatul COVID este obligatoriu.

Competiții sportive în spaţii închise sau deschise: organizate între orele 5:00-22:00, până la 30 % din capacitatea spațiului, distanță de minimum 2 metri între persoane. Certificatul COVID este obligatoriu.

Locuri de joacă pentru copii în spații închise sau deschise: deschise între 05:00-22:00, până la 50 % din capacitatea spaţiului. Certificatul COVID este obligatoriu.

Evenimentele private: nunți, botezuri, mese festive sunt interzise

Cinematografe, spectacole în spații închise sau deschise: organizate între orele 5:00-22:00, până la 30 % din capacitatea spațiului, purtarea măștii de protecție și certificatul covid sunt obligatorii.

Evenimente în aer liber spectacole, concerte, festivaluri, etc.: organizate între orele 5:00-22:00, până la 30 % din capacitatea spațiului (maximum 1000 de persoane), distanță de minimum 2 metri între persoane și spațiu de minimum 4 mp de persoană,  purtarea măștii de protecție și certificatul covid sunt obligatorii.

Conferințe, cursuri, workshopuri în interior sau exterior: organizate între orele 5:00-22:00, până la 30 % din capacitatea spațiului (maximum 150 de persoane), distanță de minimum 2 metri între persoane și spațiu de minimum 4 mp de persoană,  purtarea măștii de protecție și certificatul covid sunt obligatorii.

Accesul în instituțiile publice este permis doar pe baza certificatului verde (cu excepția angajaților instituțiilor și avocaților)

Baruri, cluburi, discoteci: activitate interzisă

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău