Fără paradă, de 1 Decembrie, la Ploiești

0

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României, la fel ca și în 2020, nu vor include la Ploiești tradiționala paradă militară. Chiar dacă municipiul a ieșit din zona roșie, iar rata de infectare a scăzut la 2,13 la 1.000 de locuitori, în contextul actualei pandemii, ceremoniile militare și religioase vor avea un caracter restrâns.

Manifestările programate în acest an, la Ploiești, de Ziua Națională a României, vor avea, la fel ca și anul trecut, un caracter restrâns, pentru respectarea prevederilor legale dispuse în contextul actualei pandemii.

Primăria Ploiești și Garnizoana Ploiești vor organiza, de 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, în Piața Eroilor din municipiu, ceremonii militare și manifestări dedicate Zilei Naționale a României, însă va lipsi tradiționala paradă militară.

Programul include salutul drapelului, intonarea Imnului de Stat al României și oficierea unui serviciu religios, iar după alocuțiuni, va avea loc depunerea de coroane de flori în memoria eroilor, la activități fiind anunțată participarea a autorităților locale și județene, a parlamentarilor de Prahova și personalul militar.

Citește și: Cum va fi sărbătorită Ziua Națională a României la Ploiești

În programul anunțat de Primăria Ploiești nu figurează nici celelalte activități organizate înainte de pandemie.

Prin urmare, vor lipsi concertele, dar și tradiționala fasole cu cârnați de la finalul manifestărilor.

Reamintim faptul că, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Guvernul a aprobat un set de măsuri prin care s-a limitat numărul de participanți la ceremoniile militare de 1 Decembrie.

Citește și: Măsuri speciale la ceremoniile de 1 Decembrie, la Ploiești

Astfel, conform hotărârii emise la nivel național, la Ploiești, în zona oficială pot participa maximum 200 de persoane, iar certificatul verde, masca și menținerea distanței între participanți sunt obligatorii.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău