Certificatul verde, obligatoriu în cazul mitingurilor și demonstrațiilor. Ce se întâmplă cu competițiile sportive

0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat noi măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19. Restricțiile vizează inclusiv modalitatea de organizare a mitingurilor și demonstrațiilor, certificatul verde devenind obligatoriu pentru participanți. Competițiile sportive vor putea fi organizate, dar fără spectatori.

Propunerea aprobată de CNSU vizează că, pe o perioadă de 30 de zile, mitingurile și demonstrațiile vor putea fi organizate cu participarea a cel mult 100 de persoane și dacă toți participanții sunt vaccinați sau au trecut prin boală.

Astfel, se arată în hotărârea aprobată, „se propune ca, pentru o perioadă de 30 de zile, mitingurile și demonstrațiile să poată fi organizate cu participarea a cel mult 100 de persoane și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În cazul competițiilor sportive, acestea vor putea fi organizate, pe o perioadă de 30 de zile, fără participarea spectatorilor.

Citește și: Lista completă a restricțiilor care, de luni, intră în vigoare. Circulație interzisă pe timp de noapte, iar magazinele se închid la ora 21.00

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău