Numărul zilnic de înmormântări s-a dublat la Ploiești. SGU a suplimentat locurile de înhumare în Cimitirul Mihai Bravu

0

Numărul mare de decese înregistrate în ultima perioadă a impus identificarea de soluții la Ploiești. Pentru a face față valului de înhumări, SGU Ploiești a suplimentat numărul de locuri în cimitirul Mihai Bravu.

Media înhumărilor zilnice a crescut, potrivit reprezentanților SGU Ploiești, comparativ cu alți ani.

Dacă înainte de criza sanitară media de înhumări era de 5-6/zi, acum s-a ajuns la o medie de 15/zi, potrivit reprezentanților SGU Ploiești.

La Cimitirul Mihai Bravu din Ploiești, numai joi, 21 octombrie, au avut loc 11 înhumări.

„Am identificat soluții pentru a putea față solicitărilor, prin suplimentarea numărului locurilor de înhumare, iar deocamdată nu sunt înregistrate probleme”, a precizat Alin Dănilă, directorul adjunct al SGU Ploiești.

Potrivit reprezentanților SGU Ploiești, momentan, chiar dacă se înregistrează, zilnic, un număr mai mare de înhumări, nu a fost necesară suplimentare personalului de la Cimitirul Mihai Bravu.

În cazul în care situația va impune și acest lucru, potrivit reprezentanților SGU Ploiești, se va recurge la redistribuirea angajaților de la celelalte cimitire din oraș.

Precizăm faptul că trei dintre cele patru cimitire din Ploiești, Viișoara, Eternitatea și Bolovani, sunt considerate de mai mulți ani „închise”, pe motiv că sunt ocupate la capacitate maximă, înhumările de aici având loc numai în criptele deja deținute de rudele răposaților sau prin redistribuirea locurilor, în cazul expirării termenelor de concesiune.

Reamintim faptul că, la nivelul anului 2017, administrația locală a decis extinderea, cu 1.000 de locuri, a Cimitirului Mihai Bravu din Ploiești.

Citește și: Cimitirul din Mihai Bravu va fi extins cu 1.000 de locuri de înhumare

Foto cu caracter ilustrativ

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău