Situația Covid -19 în Prahova. 500 de persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore

0

Prefectura Prahova a transmis, miercuri, situația Covid-19 în Prahova. În ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv 500 de persoane, dintre care 65 sunt copii cu vârsta între 0 – 18 ani. Prefectura Prahova a lansat un apel la populație să respecte măsurile de limitare a răspândirii Covid-19.

Prefectura Prahova a transmis, miercuri, 13 octombrie, situația Covid-19 la nivelul județului, precizând că a fost înregistrat un nou focar activ, la Centrul Rezidențial Casa Rozei din Urlați, unde 7 salariați și un beneficiar au fost confirmați pozitiv.

Citește și: Focar activ la Centrul Rezidențial Casa Rozei din Urlați. Șapte angajați și un beneficiar, confirmați pozitiv

Potrivit datelor centralizate, în Prahova, 500 persoane confirmate în ultimele 24 ore ce fac parte din următoarele categorii de vârstă:

Grupa de vârstă (ani)Număr persoane
0 – 1865
19 – 2943
30 – 3971
40 – 49101
50 – 5987
60 – 6970
70 – 7948
80 – 8915
Peste 900
Total500

Totodată, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean Prahova, pentru astăzi, 13 octombrie 2021, la ora 14.00, a fost raportată următoarea situație în unitățile de învățământ din județul Prahova:

– elevi: 54

– preșcolari: 1

– cadre didactice: 25

– clase suspendate: 34

– grupe preșcolari: 4

– personal auxiliar și nedidactic: 2

– personal medical: 0

„Datele menționate sunt în dinamică și se pot schimba de la o ora la alta”, a precizat Prefectura Prahova, care a lansat un apel la populație să respecte măsurile de limitare a răspândirii Covid-19.

„La nivelul județului Prahova se fac eforturi continuu pentru a mări numărul de paturi destinate îngrijirii pacienților Covid-19.

Astfel, conform raportării DSP, astăzi numărul de paturi Covid-19 este de 589, toate fiind ocupate.

În secțiile ATI sunt de asemenea ocupate toate paturile, din totalul de 26. Autoritățile locale caută în continuare soluții pentru a suplimenta numărul de paturi Covid-19”, a precizat Prefectura Prahova.

Citește și: Rata incidenței la Ploiești a ajuns la 10,10. Situația din fiecare localitate din Prahova la 13 octombrie

„Facem un apel către prahoveni să sprijine autoritățile în efortul de a atenua efectele noului val de Covid-19. Toate instituțiile de la nivelul județului lucrează în comun pentru a păstra unitățile de învățământ deschise, astfel încât elevii să poată merge la școală în siguranță.

Respectarea măsurilor de siguranță sanitară și vaccinarea sunt la îndemâna tuturor și reprezintă singura modalitate pentru desfășurarea tuturor activităților în condiții normale”, a precizat Prefectura Prahova.

Recomandările Prefecturii Prahova:

Instituția Prefectului – Județul Prahova recomandă cetățenilor să respecte normele  stabilite de autorități și să manifeste un comportament responsabil.

  • purtați masca de protecție corespunzător, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, de câte ori vă aflați în spații publice.
  • evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
  • respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați cât de mult posibil, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă.
  • apelați cu încredere la medici și la specialiști, încă de la început, dacă aveți o problemă de sănătate.

informați-vă doar din surse oficiale: https://cetrebuiesafac.ro/

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău