Lucrări de dezinsecție pe domeniul public în Ploiești

0

Operatorul S.C. Coral Impex S.R.L. va acționa pentru executarea acestor lucrărilor de dezinsecție, zilnic, până pe data de 17 octombrie, în intervalul orar 07.00 – 12.00 și 20.30 – 24.00.

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, a anunțat că la nivelul  municipiului vor fi derulate servicii de dezinsecție, pe suprafața domeniului public, până în data de 17 octombrie a.c.

Operatorul SC Coral Impex SRL va acționa pentru executarea acestor lucrări de dezinsecție, zilnic, în intervalul orar 07.00 – 12.00 și 20.30 – 24.00.

Primăria Ploiești a precizat că produsele care vor fi utilizate pentru serviciile de dezinsecție sunt:

Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;

Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;

Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;

Biopren 50 LML, având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor;

Suplimentar pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății, cu acordul prealabil al administrației publice locale.

Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate de Ministerul Sănătății pentru profilaxia sanitar – umană și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014, precum și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Activitatea de dezinsecție este realizată cu utilaje portabile și autopurtate.

Pentru ca activitatea de dezinsecție să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat.

Primăria Ploiești face apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților de dezinsecție va fi prelungită.

„Rugăm cetățenii ca, în perioada menționată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu, în caz contrar, Primăria Municipiului Ploiești si S.C. CORAL IMPEX S.R.L. fiind absolvite de orice responsabilitate”, a precizat Primăria Ploiești.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău