Lista școlilor și grădinițelor din Prahova fără autorizație sanitară. Elevii și preșcolarii din Lopatnița folosesc toalete din lemn, ca în Evul Mediu

0

Anul școlar 2021 – 2022 a început cu aceleași vechi probleme pentru unele școli din Prahova. Opt unități de învățământ din județ nu au autorizație din punct de vedere sanitar. Elevii și preșcolarii din Lopatnița, comuna Șoimari, folosesc toalete din lemn, ca în Evul Mediu. grădinița și școala din localitate fiind în curs de renovare.

Săli de clasă subdimensionate, grupuri sanitare din lemn în curte, instalație de apă neconformă sau unități de învățământ fără cabinet școlar… Acestea sunt principalele nereguli pentru care unele școli și grădinițe din Prahova nu au primit, nici în acest an școlar, autorizație din punct de vedere sanitar.

Potrivit DSP Prahova, pe lista unităților de învățământ fără autorizație din punct de vedere sanitar figurează două școli primare (la Zalhanaua și la Lopatnița), două școli gimnaziale (la Sălciile și la Mehedința) și patru grădinițe (la Zalhanaua, Bălțești, Mehedința și Lopatnița).

Conform datelor prezentate de DSP Prahova, cele mai grave situații se regăsesc la Grădinița cu program normal și la Școala primară din Lopatnița, din comuna Șoimari, unde preșcolarii și elevii trebuie să folosească toalete ca în Evul Mediu, din lemn, aflate în curtea unităților de învățământ.

În ambele situații, clădirile sunt în curs de renovare, iar instalațiile de apă sunt nefuncționale.

Citește și: Lista liceelor, școlilor și grădinițelor fără autorizație de stingere a incendiilor din Prahova. 12 sunt din Ploiești

Lista unităților de învățământ fără autorizație sanitară:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău