Ministerul Mediului: A demarat sesiunea de înscriere în programul Casa Eficientă Energetic pentru clădiri publice

0

Ministerul Mediului a anunțat că a început sesiunea de înscriere în programul Casa Eficientă Energetic pentru clădiri publice. Autoritățile și instituțiile publice care doresc să participe în Program pot accesa aplicația informatică pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu pentru a-și crea contul de utilizator.

Aplicația, potrivit Ministerului Mediului, a fost dezvoltată cu sprijinul specialiștilor AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în baza parteneriatului semnat între cele două instituții.

Din data de 20 septembrie 2021, ora 10.00, beneficiarii pot depune cererile de finanțare și pot încărca documentele aferente, prin intermediul conturilor deja create.

Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraș, municipiu, județ, subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiului București și instituțiilor publice din subordinea/în coordonarea autorităților deliberative ale administrației publice locale.

Suma alocată sesiunii de finanțare este de 1,40 miliarde lei, iar finanțarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.

În cadrul unei sesiuni de finanțare, suma maximă care poate fi acordată unui solicitant, prin una sau mai multe cereri de finanțare, este:

3 milioane lei pentru comune cu o populație de până la 5.000 de locuitori inclusiv;

6 milioane lei pentru comune cu o populație de peste 5.001 locuitori;

8 milioane lei pentru orașe;

14 milioane lei pentru consilii județene;

14 milioane lei pentru municipiul de rang 0;

14 milioane lei pentru municipii de rang I;

10 milioane lei pentru municipii de rang II;

12 milioane lei pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București.

Foto – sursă – Facebook – Ministerul Mediului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău