Ministrul Educației: Elevii nu sunt obligați să poarte mască de protecție la orele de sport

0

Noul an școlar 2021 – 2022 a debutat luni, 13 septembrie, cu menținerea măsurilor de protecție sanitară. Purtarea măștilor este obligatorie pentru toți cei implicați în procesul educațional. Există însă câteva excepții cu privire la această regulă. Măsura nu se aplică în cazul antepreșcolarilor și preșcolarilor, dar și în cazul elevilor care participă la orele de sport.

Orele de educație fizică și activitățile sportive se pot desfășura în săli de sport/spații interioare, fără obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică de 2/1000.

„După atingerea acestei rate, orele de educație fizică se pot desfășura doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat că, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este de maximum 6/1000 de locuitori, toți antepreșcolarii, preșcolarii și elevii vor merge fizic la scoală.

„După depășirea acestui prag, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității, toți elevii vor participa la cursuri, în sistem online, cu excepția antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor din învățământul special, care vor continua să participe la cursuri cu prezență fizică, fiind respectate și aplicate toate normele de protecție”, a precizat ministrul Educației.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău